avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu daca un teren este in litigiu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu daca un teren este in litigiu?

Banuiesc ca un teren este in litigiu intr-un dosar la judecatorie, in care eu nu sunt parte. Cum pot sa aflu daca terenul este pe rolul instantei de judecata? Fac o cerere cu numarul parcelei si numarul din Cartea Funciara catre judecatorie?

Terenul ar fi al primariei, care vrea sa mi-l inchirieze, dar cred ca o persoana juridica incearca sa castige dreptul de proprietate in baza HG 834 1991, chemand in judecata nu primaria, ci consiliul judetean (cel care i-a emis certificatul de atestare a dreptului de proprietate).
Daca terenul e in litigiu, atunci primaria nu ar putea sa mi-l inchirieze.
Cel mai recent răspuns: AdrianaCameliaS , utilizator 16:17, 22 Martie 2015
un extras de informare e suficient
Pe extras nu scrie, dar daca terenul e in litigiu? Sa presupunem ca primaria imi inchiriaza terenul si dupa aceea vine societatea cu hotarare ca e terenul ei? Eu vreau sa stiu sigur daca e in litigiu sau nu.
aveti dreptul sa solicitati o grefa ..sau printati un extras de pe portal

depuneti la primarie..si astfel stiti ca-i in litigiu
asta oficial..pt ca vad ca, altfel stiti deja
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 vs legea 1/2000 sivik sivik buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare : in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)
Trecere din folosinta in proprietate Vigilante Vigilante Buna ziua, In urma cu doi ani am obtinut pe calea unei solutionari de litigiu cu o fost cooperativa de stat, dreptul de proprietate asupra unui imobil si ... (vezi toată discuția)