avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala activa

reprezint o societate de asigurari si am fost dati in judecata de catre mostenitoarea unei foste asigurate. are mostenitoarea calitate procesuala activa? solicita despagubiri pentru faptul ca defuncta nu a incasat asigurarea pentru un incident mai vechi.
multumesc,
andreea
Cel mai recent răspuns: iresistible77 , utilizator 11:04, 19 Septembrie 2005
Succesorul vine la mostenirea (inclusiv) dreptrilor de creanta a autorului sau. In aceasta ipoteza bineinteles ca are calitate pr. activa. Nu cred ca contrt. de asigurare are caracter intuiu-personae, dar ar fi bine de vazut.
Trimite-mi contrt. si-o sa am o parere mai exacta
tracinicolae@yahoo.com
oricum, fii atenta si la prescriptie
daca au trecut 3 ani de cand asigurata putea introduce actiunea atunci ea este prescrisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala reprezint o societate de asigurari si am fost dati in judecata de catre mostenitoarea unei foste asigurate. are mostenitoarea calitate procesuala activa? ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune patrascu_vlad patrascu_vlad Este admisibila actiunea de partaj bunuri comune formulata de [b]fosta sotie[/b]( divortata) impotriva mostenitorilor fostului sot decedat ( actuala sotie ... (vezi toată discuția)
O opinie , va rog - apel incident sau nu? Corina Dina Corina Dina Printr-o hotarare judecatoreasca , instanta a respins cererea de chemare in judecata a reclamantului , eu fiind parat . Desi am invocat exceptia prescriptiei ... (vezi toată discuția)