avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copii

Buna ziua.Am o intrebare referitoare la alocatia unui copil.Eu am 35ani dar de la 1an si 4 luni am fost crescuta de catre bunicii paterni,acolo am urmat gradinita,scoala generala,liceul si apoi facultatea.Parintii mei au locuit in Brasov.Tatal meu a decedat in 1999,dar mama inca traieste ,dar nu am fost si nu sunt in relatie buna cu ea.Pana la 16 ani (cand au aparut carnetele de cec pentru alocatie )eu nu am beneficiat de nici un ban din alocatie si nici parintii nu mi-au trimis alocatia.Intrebarea mea este daca pot recupera cumva acesti bani adica daca mama mea poate fi obligata sa-mi dea acesti bani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:53, 22 Martie 2015
Chiar daca ar fi fost obligata sa va dea acesti bani, datoria s-a prescris. Trebuia sa actionati in 3 ani de la implinirea varstei de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificate de acte copil cu 2 certificate(ambele neaccesibile) Savian Alexandru Savian Alexandru As avea o intrebare in legatura cu o problema mai încurcată Cand m am nascut mama era căsătorită cu altcineva(nu erau căsătoriți părinți mei) ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de alocatia monoparentala? ariana89 ariana89 am 21 ani,si o fetita de 1an 7luni.nu lucrez si inafara de banii trimisi de mama mea din strainatate nu am nici un venit.tatal fetitei mele nu si-a asumat ... (vezi toată discuția)
Familie AlexandruCiprian198 AlexandruCiprian198 Buna ziua ! As dori un raspuns juridic in ceea ce priveste si problema mea! Nu am fost insurat dar am un copil ce a crescut cu parintii mamei copilului , nu ... (vezi toată discuția)