avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU

1. Vreau sa stiu daca se poate face CADASTRU unei mosteniri fara a avea inputernicire de la ceilalti mostenitori.
2. Daca se poate vinde cotaparte din dreptul meu de mostenire fara "actul cadastral" si fara acordul cerolalti mostenitori.
3. Iesirea din indiviziune se poate face numai in localitatea unde se afla terenul in cauza sau in localitatea de domiciliu al uneia din parti.
Cel mai recent răspuns: sagitt , utilizator 10:49, 23 Iunie 2009
Mostenitorii sunt prezumati ca posea unul pentru altul iar actele de conservare facute de unul dintre ei profita celorlalti, nu acelasi lucru este in cazul actelor de dispozitie cum ar fi vinzarea unde este nevoie de acordyul tuturor, insa cota parte o puteti instraina. Dezbaterea succesiunii trebuie facuta la locul situarii imobilelor succesorale
1. DA
2. nu puteti vinde fara a avea cadastrul facut , insa cota-parte ulterior o puteti instraina fara a avea nevoie de acordul celorlalti mostenitori.
3. iesirea din indiviziune se realizeaza la locul situarii imobilului in speta
Direct si la obiect
Va multumesc mult.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire Dragos2010 Dragos2010 Buna ziua, Am calitatea de mostenitor al cotei de ½ dintr-un imobil (mostenire dezbatuta la notariat acum 10 ani, am Certificat de mostenitor). ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare cote parti in lipsa marfan marfan Buna ziua, As vrea sa cred ca asa ceva n-ati mai auzit, ca daca nu inseamna ca ne ducem de rapa cu totul. Sunt 7 mostenitori in indiviziune care au, ... (vezi toată discuția)