avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acces dosar CNSAS
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acces dosar CNSAS

In primul rand va multumesc pentru ocazia de a adresa o intrebare.

Problema mea vizeaza accesul la dosarul intocmit de Securitate pe vremea comunismului.
Are cineva experiente din domeniul acesta?

Ma intereseaza indeosebi:
- daca procedura mai este posibila (o cautare google da rezultate contradictorii)?

- care este versiunea cea mai expeditiva din p.d.v. al eventualelor veniri la Bucuresti? (mentionez ca traiesc in strainatate deci ar fi dificil sa vin in mod repetat)

- a accesat cineva dosare ale rudelor de gradul 1 si 2 decedate? Daca da, ati putea sa impartasiti cum a aratat practic procedura respectiva? Ca necesar de acte am urmatoarea sursa: [ link extern ] :)

Cea mai importanta este insa prima intrebare, mai este accesibila procedura? Nu de alta, dar.... [ link extern ] :

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:26, 29 Martie 2015
Promit să țin advocanet la curent când voi avea informații.
Ître timp, vă împărtășesc o descoperire, deocamdată online.
Conform acestui articol:
[ link extern ]
„La sala de lectură vin 1.000 - 1.500 de petenţi pe an, care îşi pot consulta propriul dosar"

Deci, la o țară de 21 de milioane de locuitori (câți erau la vremea Revoluției) rezultă o medie de 3-4 consultări dosar pe zi lucrătoare (=cereri soluționate și apoi „consumate" prin accesare). Destul de interesant ca... lipsă de interes.
Sa ne scrieti pasii care trebuie facuti, pentru a-ti putea consulta propriul dosar. Asa ne vom putea da seama ce cred ceilalti despre noi...Nu ca nu ne-am putea inchipui. Pe placul tuturor nu ai cum sa fii. E de la sine inteles ca astfel de rapoarte se dau si astazi. Sunt destule persoane din jurul nostru care isi continua activitatea de securisti. Sa fie sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L 221/2009 lotuss lotuss Va rog sa-mi spuneti -unde se deschide proces pentru acordarea de despagubiri pe Legea 221/2009 - de unde se obtine copia unei hotariri ... (vezi toată discuția)
Un primar care a fost colaborator al securitatii mai poate candida la alegeri? mocianul mocianul un primar care are o sentinta definitiva si irevocabila in ceea ce priveste calitatea de Colaborator al Securitatii mai poate candida la alegerile locale din ... (vezi toată discuția)
Despre legea 221/2009 cu privire la deportatii de etnie germana in urss la 06.ian.1945 gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Solicit un raspuns sau o sugestie in ceea ce priveste procesul contra statului roman pentru acordarea de daune deportatilor in URSS in anul 1945. Unde pot sa ... (vezi toată discuția)