Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, au ramas mai multe bunuri, printre care si un cont la o banca, cont de care nu stiam. Ca atare la succesiune nu a fost declarat. Ulterior afland de acest cont am fost la banca si fiind "naiv" in probleme juridice am declarat ca tata a decedat. In acel moment banca sau mai bine zis functionara respectiva a blocat contul si m-a trimis la notar sa rezolv pb. Dar stop, notarul nici nu vrea sa auda de problema, pur si simplu nu il intereseaza subiectul, ca de ce nu a fost declarat cand s-a facut succesiunea si alte chestii de astea. Exista vreo cale juridica de rezolvare a problemei sau banca ramane cu banii?
Va multumesc pentru rabdare.
Da, in mod normal notarul trebuie sa dezbata succesiunea si pentru contul din banca, dat fiind ca initial nu s-a stiut de el (este legal, firesc, se intampla des in practica), nu inteleg de ce v-a refuzat sau ce s-a intamplat acolo.
Incercati la alt notar care are nevoie de bani, nu trebuie acelasi notar care a facut toata succesiunea. Dar vedeti cati bani sunt in cont, ca daca suma este mai mica decat va costa actele, nu merita efortul.
Doar notarul la care s-a dezbatut succesiunea va poate emite un supliment.
Depuneti o cerere scrisa si luati numar de inregistrare la cerere.
Aveti acest drept si notarul stie...
Eu zic ca se va rezolva amiabil problema...