avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, suplimentare neacceptata de notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, suplimentare neacceptata de notar

Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, au ramas mai multe bunuri, printre care si un cont la o banca, cont de care nu stiam. Ca atare la succesiune nu a fost declarat. Ulterior afland de acest cont am fost la banca si fiind "naiv" in probleme juridice am declarat ca tata a decedat. In acel moment banca sau mai bine zis functionara respectiva a blocat contul si m-a trimis la notar sa rezolv pb. Dar stop, notarul nici nu vrea sa auda de problema, pur si simplu nu il intereseaza subiectul, ca de ce nu a fost declarat cand s-a facut succesiunea si alte chestii de astea. Exista vreo cale juridica de rezolvare a problemei sau banca ramane cu banii?
Va multumesc pentru rabdare.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:31, 25 Martie 2015
Da, in mod normal notarul trebuie sa dezbata succesiunea si pentru contul din banca, dat fiind ca initial nu s-a stiut de el (este legal, firesc, se intampla des in practica), nu inteleg de ce v-a refuzat sau ce s-a intamplat acolo.
Incercati la alt notar care are nevoie de bani, nu trebuie acelasi notar care a facut toata succesiunea. Dar vedeti cati bani sunt in cont, ca daca suma este mai mica decat va costa actele, nu merita efortul.
Doar notarul la care s-a dezbatut succesiunea va poate emite un supliment.
Depuneti o cerere scrisa si luati numar de inregistrare la cerere.
Aveti acest drept si notarul stie...
Eu zic ca se va rezolva amiabil problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru succesiune știu că trebuiesc toate bunurile defunctului ... camiluncan camiluncan Pentru succesiune știu că trebuiesc toate bunurile defunctului la data decesului. Notarul a scris la BCR și a primit un extras la data când a trimis ... (vezi toată discuția)
Ridicare bani in urma succesiunii din contul defunctului Petri75 Petri75 Buna ziua, vă rog sa ma ajutati cu co problema in urma succesiunii. Parintii mei au decedat, am dezbatut succesiunea privind bunurile, au avut la CEC o sumă ... (vezi toată discuția)
O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)