avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto

Buna seara,am luat o amenda in seara aceasta si as dori sa intreb daca p.v. se poate anula pe motivele:lipsa trecerii judecatoriei in p.v.,nu este trecuta nici un fel de mentiune,de genul" nu are" ,sau " nu sunt de acord cu sanctiunea",de obicei pe un p.v. semnam de 3 ori,acum am semnat de 2 ori,la art.de lege,.unde scrie si sanctionata de art.,politistul a scris 101/1 si trebuia sa scrie 101/1/13 .Am citit art.cu motivele anularii,dar am dorit sa aflu daca am vreo sansa de anulare a p.v..Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Mihu , Avocat 18:45, 24 Martie 2015
Sunt sanse, trebuie vazut PV de un jurist. Dar ..daca stiti ca ati gresit, ce sa mai contestati.
B-)
Aveti dreptate,nu mai contest,ma duc si platesc amenda,dar cum as putea sa dovedesc ca politistul a gresit pana si comuna unde am fost oprit?
In ordonanta 2 /2001 sunt enumerate in mod expres elementele care trebuiesc completate obligatoriu in cuprinsul PV, precum si cele a caror lipsa atrage nulitatea absoluta a PV, in cuprinsul art.16 si art.17. Totodata, in cazul dvs. mai prezinta interes si art.18-19 din respectiva ordonanta.
Trimiteti o copie dupa procesul verbal la : dumitru@birouavocati.ro si veti primi un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar auto completat gresit in procesul verbal de contraventie cosminvld cosminvld Buna ziua. In data de 13.06.2011 am fost oprit in localitatea Afumati, jud. Ilfov de catre un politist, si neavand permisul de conducere asupra mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Proces vb de contraventie nul ? tutu12 tutu12 ..am fost amendat pentru depasire limita viteza , dupa spusele politistului , acesta nu a vrut sa-mi arate inregistrarea , nici ordinul de serviciu , nici ... (vezi toată discuția)
Polițistul de la rutieră nu a completat și cnp-ul meu în procesul verbal. este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat? AngelinaNovac. AngelinaNovac. Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp. In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am ... (vezi toată discuția)