va rog o parere in urmatoarea situatie:
Casa este construita de tatal meu pe terenul bunicilor din partea mamaei,si au locuit impreuna cu acestia .Tatal a decedat anterior bunicilor.a decedat si bunicul mai traiesc mama si bunica.
Nici casa nici terenul nu au carti funciare.terenul este trercut in registru de transcrptiuni in anul 1952
Eu doresc sa fac accesiune imobiliara pentru casa atat pe numle meu car si al mamei ,cum pot sa procedez. ?
Mama și bunica au acceptat succesiunea ? Chiar dacă aceasta nu s-a dezbătut.
Accesiunea este un mod de dobândire a proprietății ce constă în incorporarea unui bun material secundar într-un bun principal. -art. 492 Cod civil. Mai pe scurt - ca proprietar al terenului ați construit o casă cu bună credință și solicitați prin instanță constatarea dreptului de proprietate asupra casei ori d-voastră(sau mama, sau bunica) trebuie inițial să dovediți că sunt proprietare ale terenului pe care s-a construit.
Un avocat!!!!!!!!!!!!!!
BUnica traieste,a renuntat la succesiunea bunicului pentru teren,mama a acceptat mostenirea.Dar la randul ei mama a renuntat la mostenirea tatlui meu,partea sa revenindu-mi mie..(Sunt declaratiile date in termen de acceptare si renuntarea)
Succesiune
ely1987
buna seara ma numesc Barna Elena si as avea si eu o problema am nevoie de o indrumare.Este vorba de casa mea parinteasca ,. in extrasul de carte funciara am o ... (vezi toată discuția)