avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de folosinta

BUNA SEARA! In urma decesului sotului meu s-a facut succesiunea si am mostenit si o masina ,printre altele, pe care am folosit-o impreuna cu sotul cat timp a trait..In actul de mostenire mie imi revine 75% si 25% fratilor .Este vreo problema daca am folosit masina (eu cu 75% parte) fara acordul lor.Masina se afla la mine,pana se gaseste un cumparator.Multumesc de raspuns ,anticipat!
se poate considera ca intre dvs si acestia s-a incheiat verbal, un contract de comodat, acesta nu trebuie incheiat in mod obligatoriu in forma scrisa. Mai mult, atat timp cat acestia nu v-au solicitat contravaloarea utilizarii masinii, raportat la cota pe care o au acestia nu poate sa apara vreo problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Conctact de comodare catre un s.r.l. cu un comodant decedat?? rinthbt rinthbt Buna ziua! In cazul in care pe un imobil de 1.300 de metrii patrati, teren cu constructii aprox 800 iar restul arabil, exista 2 proprietari care au 90% din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru vanzarea unui imobil pentru care nu s-a inceput dezbaterea? elenaburcus elenaburcus Sotul meu, impreuna cu doi frati sunt mostenitorii unei locuinte proprietatea mamei care a decedat in urma cu 5 ani. Nu s-a dezbatut mostenirea dupa deces, doi ... (vezi toată discuția)