avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin restructurarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin restructurarea postului

Am urmatoarea problema: lucrez de 6 ani la acelasi angajator cu contract pe peroada nedeterminata. Am fost anuntata ca voi fi concediata deoarece mi se restructureaza postul (din 8 posture similar vor raman doar 6) . Dupa anunt trebuie sa stau in preaviz 20 de zile si apoi voi primi 2 salarii compensatorii. Maine vom fi chemati la HR sa semnam decizia. Pot refuza sa semnez? Pot cere mai multe salarii compensatorii ? Pot face ceva legali favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 25 Martie 2015
1. Chiar daca refuzati sa semnati decizia respectiva , angajatorul are urmatoarele posibilitati:
- fie v-o comunica prin posta recomandata cu confirmare de primire

- fie va incheia un proces-verbal care sa cuprinda mentiunea refuzului dvs de a primi acea decizie

2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Prin urmare, daca la nivel de angajator este prevazuta acordarea unui anumit numar de salarii compensatorii, atunci va fi foarte greu de obtinut un numar mai mare decat cel mentionat in documentele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! acum cateva zile am fost instiintat de la munca, din ... Liviu1712 Liviu1712 Buna ziua! Acum cateva zile am fost instiintat de la munca, din senin, ca sunt concediat din motive de performanta. Concediere care nu are un motiv solid la ... (vezi toată discuția)
Desfintarea postului daniel__ daniel__ Buna ziua, Lucrez ca manager calitate in cadrul unei fabrici cu actionariat austriac. Azi am fost concediat ca urmare a desfintarii postului, cu o perioada ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca pe baza art 65 si prin restructurare societate alexafarcas alexafarcas O persoana care a avut un contract de munca cu sfert de norma, de 10 ani, cu o societate, iar acum a primit preaviz, pe motiv ca se restructureaza ca si ... (vezi toată discuția)