avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, comunicarea citatiei pentru primul termen

Este vorba de o persoana foarte în vârstă ce a depus la Tribunal Cerere de Chemare in Judecata pentru recalcularea pensiei (adeverinta acord global), cu judecarea în lipsă (este foarte în vârstă și nu se poate deplasa la proces dar nici există persoană care să o reprezinte în proces).
A fost informata ca va primi o întâmpinare în curând (la telefon, informații de laTribunal)

Puteți să mă ghidați asupra a ceea ce poate conține întâmpinarea și ce urmează a fi făcut în continuare, eventual și termenele ce trebuie respectate?
Și
Trebuie să se răspundă la întâmpinare?
Mai primește persoana citația pentru ședința din instanță dacă a scris că dorește judecarea în lipsă?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:29, 14 Aprilie 2015
a, va primi intampinare casei d pnsii cu care se judeca. Trebuiesa faca raspuns la intampinre in 10 zil de cand primeste intampinarea. Cu intampinarea va primi si citatia care se emite oricum.
Mulțumesc.
Chemarea în judecată a fost întocmită cu argumentație și probe, menționare legi și acte normative.
Ce trebuie răspuns la întâmpinare?
Nu are avocat pledant și nici nu-și poate permite.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
im82, utilizator
Răspunsul la întâmpinare este, așa cum îi spune și denumirea, un act prin care reclamantul răspunde la apărările pârâtului. Prin urmare, acest act se întocmește în funcție de ceea ce a scris pârâtul în întâmpinare.

Persoana pentru care întrebați va primi întâmpinarea cu o adresă prin care instanța îi va pune în vedere ca, în termenul X, să răspundă la întâmpinare. Citația cu primul termen al cauzei îi va fi comunicată ulterior trimiterii răspunsului la întâmpinare. Faptul că a solicitat judecarea cauzei în lipsă nu are legătură cu citarea - instanța este obligată să o citeze.
Mulțumesc frumos.
Să aștepte deci să vină întâmpinarea.
Mulțumesc dnelor Gabriela Pintea și av.antoanelageaman.
Întradevăr, intâmpinarea a ajuns dar citația nu.
Cele 10 zile de la primirea Întâmpinării decurg din ziua de pe stampila poștei ori din ziua următoare? Zilele sunt lucrătoare sau calendaristice?
A 10-a zi incepând cu ziua urmatoare celei specificate pe stampila (27 martie) cade duminica, deci care este ultima zi de depunere a raspunsului la intampinare?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
im82, utilizator

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata la care trebuie contestata evaluarea profesionala iuliandum iuliandum Buna ziua, as dori sa aflu 1. la care Instanta de judecata trebuie sa inaintez contestatia privind evaluarea performantelor profesionale. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Intampinare Dinte Dinte Buna seara! Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare. Intrebarea mea este: De cand incepe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de perimare? rrocambole rrocambole Un proces a fost suspendat iar reclamantul a facut recurs. Recursul a fost respins la data de 10 ianuarie 2015. Care este data la care se poate perima ... (vezi toată discuția)