avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, comunicarea citatiei pentru primul termen

Este vorba de o persoana foarte în vârstă ce a depus la Tribunal Cerere de Chemare in Judecata pentru recalcularea pensiei (adeverinta acord global), cu judecarea în lipsă (este foarte în vârstă și nu se poate deplasa la proces dar nici există persoană care să o reprezinte în proces).
A fost informata ca va primi o întâmpinare în curând (la telefon, informații de laTribunal)

Puteți să mă ghidați asupra a ceea ce poate conține întâmpinarea și ce urmează a fi făcut în continuare, eventual și termenele ce trebuie respectate?
Și
Trebuie să se răspundă la întâmpinare?
Mai primește persoana citația pentru ședința din instanță dacă a scris că dorește judecarea în lipsă?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:29, 14 Aprilie 2015
V-am răspuns foarte clar în mesajul meu anterior: ”Nu trebuie depusă la dosar o copie a plicului. La dosar se află dovada de comunicare a întâmpinării.” ”Modalitatea de control prin poștă” despre care scrieți dvs. nu are legătură cu modalitatea de comuncare a actelor de procedură.

Vă rog să nu mai postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori în Forum, în special atunci când ați primit răspunsuri, acţiunea este interzisă de pct. 3.3 din regulamentul de postare. Am şters mesajul dublat şi am postat mai jos răspunsul pe care l-aţi primit.

avocat-PaulaPetean a scris:
Nu trebuia depusa copia plicului pentru a proba ca ati respectat termenul de 10 zile.
Cand vi s-a comunicat plicul cu intampinarea postasul sau functionarul de la instanta, a incheiat un proces verbal in care a consemnat data in care s-a pus in posta plicul dvs continand intampinare.
Daca este necesar (ft ft putin probabil), veti putea depune plicul.
De altfel puteti depune ulterior orice inscrisuri doriti.
Si Codul de Procedura Civila nu reglementeaza nicio sanctiune daca nu depuneti raspunsul la intampinare in termenul de 10 zile.
Mulțumiri pentru completări. Păcat că ați șters reformularea și răspunsurile corespunzătoare.
Ceea ce considerați a fi foarte clar poate fi așa numai pentru cei care sunt în temă.

Neavând informații despre modul de colaborare al celor două instituții și neprimind de câteva zile o completare care să mă ajute, nu am avut motiv să consider răspunsul complet.

Nici acum nu m-am lămurit ce înseamnă "zile libere".

Cu cât răspunsul este mai complet cu atât este mai util atât persoanei care a întrebat cât și altor cititori, din prezent sau viitor.

Dar trebuie să recunoașteți că documentul încheiat între funcționarii instituțiilor nu corespunde totdeauna cu realitatea de pe teren. Poșta are întârzieri sau rătăciri de documente. Cu astfel de scăpări ale Poștei am pierdut convocări importante ce s-au soldat și cu pierderi materiale!
Sper că de această dată toate să fie OK, mai ales că mi-am pus obrazul să ajut pe cineva în această problemă, deci răspunderea este cu atât mai mare.

Cu aceleași urări de bine și Paște luminat dvs. și tuturor participanților la forum!

Obs. Cu mulțumiri deosebite dnei avocat-PaulaPetean
im82 a scris:
Păcat că ați șters reformularea și răspunsurile corespunzătoare.

"Răspunsurile" despre care scrieţi au fost unul singur şi l-am postat mai sus deşi nu aveam nicio obligaţie în acest sens.Vă rog frumos să fiţi mai atent când afirmaţi ceva într-un spaţiu public.

În privinţa răspunsurilor cât mai complete, eu cred că nu trebuie să uitaţi faptul că sunteţi pe un forum unde toată lumea răspunde în limita timpului de care dispune. Aici nu este aula unei facultăţi unde se predă drept. Mai important este faptul că aţi primit răspunsuri corecte, dar se pare că lucrul acesta nu vă interesează. Pentru un loc din România acestui secol, fie el şi virtual, acesta este un lucru foarte rar.

Oricum, nu este în regulă să încălcaţi regulamentul de postare cu explicaţia "nu am avut motiv să consider răspunsul complet". Aţi postat întrebarea clară astăzi, la ora cinci dimineaţa, iar patru ore mai târziu, fără să aveţi răbdare să primiţi un răspuns aici, aţi postat mesajul dublat. Discuţia se încheie aici cu rugămintea să respectaţi regulamentul de postare.

Un Paşte liniştit!
im82 a scris pe 06.04:

Mulțumesc frumos dna Gabriela Pintea.
Nu am știut că se calculează pe zile lucrătoare.
Comunicarea a venit prin poștă fără confirmare de primire și nerecomandată, am uitat să precizez. Pe Întâmpinare scria data întocmirii 23.03. Dar prin poșta (cutia poștală de domiciliu) a ajuns pe 27.03.

- fără răspuns -

im82 a scris pe 09.04:
\"Deci, în acest caz trebuie sau nu să depun și copia plicului cu data primirii prin poștă a Întâmpinării, având în vedere că nu a existat un mod de control prin poștă a datei (recomandată/confirmare primire) ?
Aștept răspuns, cu mulțumiri \"

- Am scris acest lucru deoarece nu am primit răspuns la precedenta
Și, pentru că nu eram sigur că voi primi un răspuns, am reformulat întrebarea prin comasarea descrierii întregii situații.-


Evident că nu sunteți obligată să răspundeți pe forum nimănui, eu însă, pentru fiecare îndrumare sau răspuns am fost și sunt recunoscător.

Dar,

\"Dar din dar se face rai, depinde cum și când îl dai\".

Un Paște luminat!
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
im82, utilizator
Mesajul pe care l-aţi citat mai sus nu conţine o întrebare, ci nişte informaţii. La o înşiruire de informaţii nu se pot da răspunsuri iar eu, şi presupun că şi celelalte persoane care au citit acest mesaj, nu ghicim întrebările nescrise.

La întrebarea pe care aţi repetat-o în 9 aprilie şi pentru care aţi deschis subiectul dublat vă răspunsesem în 6 aprilie, atunci când aţi postat-o prima oară.

Eu mă opresc aici în această discuţie pentru că, pe de o parte, mi se pare ridicol faptul că primesc reproşuri tocmai eu, care v-am răspuns, iar pe de altă parte pentru că remarc faptul că sunteţi în continuare preocupat să găsiţi orice fel de justificări pentru încălcarea regulamentului de postare în Forum. Asta însă nu schimbă situaţia: regulamentul se respectă fără excepţie şi indiferent de justificări imaginare sau nu. Punct!

Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata la care trebuie contestata evaluarea profesionala iuliandum iuliandum Buna ziua, as dori sa aflu 1. la care Instanta de judecata trebuie sa inaintez contestatia privind evaluarea performantelor profesionale. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Intampinare Dinte Dinte Buna seara! Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare. Intrebarea mea este: De cand incepe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de perimare? rrocambole rrocambole Un proces a fost suspendat iar reclamantul a facut recurs. Recursul a fost respins la data de 10 ianuarie 2015. Care este data la care se poate perima ... (vezi toată discuția)