avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces recalculare pensie: raspunsul la intampinare, comunicarea citatiei pentru primul termen

Este vorba de o persoana foarte în vârstă ce a depus la Tribunal Cerere de Chemare in Judecata pentru recalcularea pensiei (adeverinta acord global), cu judecarea în lipsă (este foarte în vârstă și nu se poate deplasa la proces dar nici există persoană care să o reprezinte în proces).
A fost informata ca va primi o întâmpinare în curând (la telefon, informații de laTribunal)

Puteți să mă ghidați asupra a ceea ce poate conține întâmpinarea și ce urmează a fi făcut în continuare, eventual și termenele ce trebuie respectate?
Și
Trebuie să se răspundă la întâmpinare?
Mai primește persoana citația pentru ședința din instanță dacă a scris că dorește judecarea în lipsă?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:29, 14 Aprilie 2015
Pe plic sunt două ștampile ale poștei: una de la expeditor iar cealaltă de la oficiul dvs. poștal. Termenul de 10 zile în care trebuie să trimiteți răspunsul la întâmpinare se calculează în funcție de data poștei de la dvs. Dacă această dată este 27 martie, atunci termenul se împlinește în data de 7 aprilie. Aceasta este ultima zi în care mai puteți să trimiteți răspunsul la întâmpinare.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mulțumesc frumos d-na Gabriela Pintea.

A fost depus azi 06.04 răspunsul la întâmpinare, chiar în a 10 zi (28.03-6.04). Dar trebuie depusă și copia după plic ca dovada datei de primire a Întâmpinării?
Dacă este necesară această dovadă probabil că se poate depune mâine și acest document?

Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
im82, utilizator
Nu trebuie depusă la dosar o copie a plicului. La dosar se află dovada de comunicare a întâmpinării. Repet faptul că răspunsul la întâmpinare se putea depune și mâine. Termenul de 10 zile este un termen care se calculează pe zile libere (e un sistem de calcul), conform art. 181, alin. (1), pct. 2 Cod procedură civilă. Sigură că dvs. aveți libertatea să calculați acest termen așa cum credeți dvs. că se calculează.
Mulțumesc frumos dna Gabriela Pintea.
Nu am știut că se calculează pe zile lucrătoare.
Comunicarea a venit prin poștă fără confirmare de primire și nerecomandată, am uitat să precizez. Pe Întâmpinare scria data întocmirii 23.03. Dar prin poșta (cutia poștală de domiciliu) a ajuns pe 27.03.
im82 a scris:


Comunicarea a venit prin poștă fără confirmare de primire și nerecomandată, am uitat să precizez. Pe Întâmpinare scria data întocmirii 23.03. Dar prin poșta (cutia poștală de domiciliu) a ajuns pe 27.03.


Deci, în acest caz trebuie sau nu să depun și copia plicului cu data primirii prin poștă a Întâmpinării, având în vedere că nu a existat un mod de control prin poștă a datei (recomandată/confirmare primire) ?

Aștept răspuns, cu mulțumiri
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
im82, utilizator

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata la care trebuie contestata evaluarea profesionala iuliandum iuliandum Buna ziua, as dori sa aflu 1. la care Instanta de judecata trebuie sa inaintez contestatia privind evaluarea performantelor profesionale. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Intampinare Dinte Dinte Buna seara! Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare. Intrebarea mea este: De cand incepe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de perimare? rrocambole rrocambole Un proces a fost suspendat iar reclamantul a facut recurs. Recursul a fost respins la data de 10 ianuarie 2015. Care este data la care se poate perima ... (vezi toată discuția)