avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit doar cu buletinul
Discuție deschisă în Executare silită

Credit doar cu buletinul

Buna ziua,
Am achizitionat in 2005 produse electrocasnice in valoare de 1683 lei doar cu buletinul de la Altex avand ca si creditor SC FINANS SERVICII FINANCIARE SA.Suma totala de plata la sfarsitul creditului fiind undeva la 2000 lei.Am inceput sa platesc lunar rata de 80 lei.Pe atunci pt fiecare zi de intarziere la plata se percepeau 5 lei.
In primul an totul a decurs normal dupa care fara nici o notificare scrisa sau verbala au schimbat comisionul de intarziere plata la 35 lei/zi si in decurs de 6 luni la 45 lei/zi.Rata trebuia depusa la o data fixa,daca depuneai mai devreme se considera ca nu ai platit si raspunsul era ''banii merg la sfarsitul creditului si se acopera din ei''.Am inceput sa platesc din ce in ce mai mult pt ca mereu nu erau suficienti cei 80 lei stabiliti la inceput ajungand la 200 lei lunar.Cand nu m-am mai incadrat in buget si cand am considerat ca nu ma pot intelege cu ei am sistat platile pt 6 luni.Au inceput cu amenintari,jigniri,telefoane pana si la prieteni,imi spuneau sa vand din casa pt a le plati.La un moment dat de teama am fost de acord sa fac reesalonarea datoriei.Au trimis doi indivizi cu o masina de marfa in parcarea unei piete cu ,cateva hartii de semnat care mi-au zis ca voi primi si eu prin posta o copie ce nu a ajuns nici acum,dupa ani de zile.Am inceput sa depun 150-200 lei pt a scapa de ei dar datoria creste mereu.La un an jumate dupa sembarea acelor acte nu am mai platit nimic,considerand ca nu mai este necesar,sumele depaseau cu mult ceea ce era la inceput.In noiembrie 2014 am primit instiintare de la ub executor judecatoresc,poprire pe salariu de 396 lei lubar pt suma de 11430 lei darorati pt acel credit din 2005.Imi este imposibil sa cred ca mai am de dat mai mult de 100 de milioane de lei vechi.Pana acum s-au poprit deja 2000 lei.Ce pot face in acest caz?Cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: ContSters318441 , utilizator 15:22, 25 Martie 2015
Trebuia facuta contestatie la executare silita in termen. Nu se poate ca penalizarile sa depaseasca cuantumul creditului. In cazul dvs vad ca s-a triplat. Luati legatura cu un avocat pentru ca singur nu o sa va descurcati. Discutati intai cu avocatul, este posibil sa cereti daune interese pana la urma.
In cazul in care apreciati abuzive clauzele contractuale ce au dus la acel cuantum al sumei ce va este solicitata, clauze in lipsa carora suma de achitat ar fi mult diminuata, legea va da posibilitatea de a promova contestatie la executare cu privire la intinderea titlului, actiune ce poate fi promovata oricand in timpul executarii silite.

Aveti si posibilitatea de a promova o actiune prin care sa solicitati suspendarea executarii silite, cerere supusa platii unei cautiuni.
Imi puteti spune,va rog,care este procedura prin care pot cere suspendarea executarii silite,cui trebuie sa ma adresez si ce imi este necesar?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare cu datorii platite leus leus O rugaminte pentru urmat speta: - O persoana in virsta face un imprumut in iulie 2015 de 2000 lei cu plata in 10 luni , scadent in mai 2016, la un CAR ... (vezi toată discuția)
Consecinta/e 3 (trei) rate neplatite-declarare scadenta anticipata credit BogdanMehes BogdanMehes Azi am fost anuntat de tipul care se ocupa de dosarul meu la banca, ca maine o sa inainteze dosarul (la biroul executorului judecatoresc?) , fiindca au trecut ... (vezi toată discuția)
Restante credit ipotecar abi345 abi345 Buna seara, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in chf la care inregistrez restante din luna octombrie 2015. Din 3 rate nu am putut achita decat 80 ... (vezi toată discuția)