avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

De curand mi-am luat concediu medical luna curenta si angajatorul mi-a cerut sa duc o adeverinta stagiu de cotizare de la fostul angajator altfel numi platesc concediu medical! Tot ei au ma zis ca poate sa-mi plateasca concediu medical cu conditia sa ai 6 luni lucrate! La ei am doar 5!! Va intreb este legal ce fac dansi nu trebuia normal ca ei sa se ocupe de treaba asta nu sa ma trimita pe mine sa stau pe la poarta fostei firme!!! Pot face plangere undeva??
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
isarescu82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 25 Martie 2015
Este de datoria dvs sa aduceti acea adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni de la fostul angajator , necesara pentru calculul concediului medical
Si daca nu le aduc nimic , numi va plati concediul medical?

Eu normal am peste 6 luni an 5 luni la firma actuala si 2 luni la fosta firma!!



Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca salariatul prezinta certificatul de concediu medical angajatorul are obligatia sa o plateasca daca nu exista o situatie care potrivit dispozitiilor art. 88 din Normele metodologice de aplicare a OUG 158/2005 constituie refuz justificat la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical neplatit pe motiv ''schimbare nume firma'' crisuioana crisuioana buna ziua! se plateste concediul medical daca firma la care muncesc si-a schimbat numele din firma x in firma y fara a aparea intrerupere la plata ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare mariacim mariacim Am si eu urmatoarea problema: un salariat care a fost in concediu fara plata 1 an, revine si dupa o saptamana in care lucreaza, intra in concediu paternal de o ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in cele 6 luni anterioare concediului de maternitate Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Mi-am schimbat locul de munca in ultimele 6 luni anterioare concediului de maternitate si noul angajator mi-a calculat indemnizatia raportat ... (vezi toată discuția)