avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita si act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita si act de donatie

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare la care sper sa ma ajutati cu un raspuns:
Detin un credit ipotecar Prima Casa si o cota parte dintr-o alta casa primita mostenire cu mult timp in urma.
In cazul in care, din diverse motive, la un moment dat, nu voi mai putea plati creditul si voi fi ececutat, daca banii luati pe apartamentul ipotecat nu vor acoperi sumele restante la banca, executorii se vor indrepta si spre a valorifica acea cota parte din apartamentul mostenit.
Este suficient sa fac act de donatie catre un alt membru al familiei pentru a scapa de executarea silita pe acea mostenire? sau trebuie vanduta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:48, 27 Martie 2015
Banca poate considera donatia sau vanzarea drept tranzactii simulate si pot cere anularea tranzactiei.
Daca donatia/vanzarea era facuta anterior obtinerii creditului nu ar mai fi existat posibilitatea bancii de a ataca donatia/vanzarea.
Puteți face partaj. Nu așteptati sa intrați în incapacitate de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar BOGCOS BOGCOS am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu ... (vezi toată discuția)