avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Depozitare deseuri/propietate privata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Depozitare deseuri/propietate privata

Buna ziua,
in urma cu cativa ani o fabrica aflata vizavi de imobilul unde locuiesc, a fost vanduta. Noul propietar a demolat totul si a vandut la fier vechi pana si ultimul fir de sarma. Nimic ilegal pana aici, insa mai apoi terenul a fost lasat in paragina, iar de cateva luni mereu apare cate o movila de pamant adusa cine stie de unde, si depozitata pe spatiul fostei fabrici, probabil cu acordul propietarului si dat fiind faptul ca acesta incaseaza niste bani.
In urma cu doua luni, am facut o sesizare catre Garda Nationala de Mediu, acestia au directionat adresa catre Primaria Municipiului, iar aceasta din urma catre Politia Locala a orasului unde locuiesc. Acestia din urma s-au deplasat la fata locului, au constatat, au intocmit un proces verbal pe care l-am si semnat si mi-au trimis un raspuns prin e-mail unde imi spun ca se vor efectua demersuri pentru a afla cine este propietarul terenului si a se dispune masuri legale in ceea ce priveste remedierea situatiei. Pana acum nu s-a intamplat nimic, mai mult de atat, ieri au mai aparut inca vreo 200 mc pamant rezultat din excavari pe acelasi teren.
Astazi am sunat la cei de la Garda Nationala de Mediu, care mi-au spus ca este un teren privat si ei nu pot interveni, dar mi se pare ciudat faptul ca nici macar nu au interesul de a afla daca acel pamant este sau nu contaminat. Am sunat si la Primarie, dar in zadar.
Intrebarea este urmatoarea: Este legal ca in mijlocul orasului, un teren fie el si privat sa fie folosit ca si spatiu de depozitare pamant? Ce institutie este abilitata pentru a lua masuri impotriva propietarului de a isi curata si ingradi terenul? Pentru ca pe acest teren nu numai ca s-a depozitat pamant, se arunca si gunoi menajer de catre unele persoane, iar sobolanii colcaie in voie.
Nu m-ar deranja cu absolut nimic cele de mai sus, insa suntem 8 familii care locuim in acest imobil si avem un balcon comun, neinchis, care este plin de praf din pricina celor de mai sus mentionate, iar in urma cu ceva timp ne-am trezit si cu vizititatori nepoftiti (sobolani) in balcon.
Multumesc pt timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Ali_Cipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 17:10, 25 Martie 2015
Primaria are obligatia legala sa ia masurile care se impun.
Sesizati primaria in scris cu nr. de inregistrare/ data si solicitati sa vi se comunice in ce stadiu de rezolvare este sesizarea dvs. anterioara, in conditiile in care in data de .... s-a verificat de catre politia locala/ s-a intocmit PV de constatare si la fatalocului situatia continua sa se deterioreze.
Pentru sobolani si mizerie puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data Directia sanitara judeteana si Directia sanitar-veterinara judeteana.
Ar fi bine ca tote sesizarile dvs. sa poarte semnaturile tuturor locatarilor afectati de situatia existenta.
In alta ordine de idei, modul de rezolvare a problemei dvs. de catre primarie poate fi un indiciu de vot pentru dvs., locatarii, asupra viitorului primar care va veni sa va ceara votul.
Astazi am sunat la cei de la Garda Nationala de Mediu, care mi-au spus ca este un teren privat si ei nu pot interveni

Pai inseamna ca nu poate sa intervina nicaieri, doar pe domeniul public. Minciunele ca sa scape de dvs. Trebuie sa le faceti scris, sa le specificati de vechea sesizare si sa le comunicati ca nu s-a rezolvat nimic. Adevarul e ca in problema dvs. responsabilitatea de actiune e impartita iar pe alocuri se suprapune, ca atare, in astfel de cazuri, in Romania, "motanul" e pasat dintr-o curte in alta pana nu mai stie nimeni de el. Din punctul meu de vedere faceti cate o sesizare la garda de mediu, politia locala si directia de sanatate publica. Cititi OMS 119/2014, sunt aspecte pe care le puteti invoca in sesizare (in ceea ce priveste depozitarea)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creșterea unui număr mai mare de porci în gospodarie Angelescu lilica Angelescu lilica Daca exista o norma sau regulament sa cresti mai multi porci intr-o gospodarie (cati porci ai voie sa cresti )daca ,e nevoie de autorizatie Unde ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Ghene de gunoi Elena Pro Elena Pro Buna. As avea o intrebare. Eu locuiesc la etajul 1 al unui bloc. La parter a fost infiintat magazinul Profi,care in unul din spatii,care vine exact sub ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, La distanta de cativa metri in spatele blocului,un locatar a construit o cabana.M ai are si cateva anexe gospodaresti unde are ... (vezi toată discuția)