avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie executare silita

buna ziua! s-a incheiat un proces civil in urma caruia imi revine o parte dintr-un imobil, ceva curte si o anumita suma de bani. urmeaza sa primesc acasa o citatie pentru executare silita semnata de judecator (cred) in urma careia sa cautam un executor judecatoresc. stiti cumva in cat timp vine citatia (vreun termen legal) si daca am un alt termen in care sa gasesc executor judecatoresc, asta ca sa nu depasim vreun termen si sa pierd anumite drepturi.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eddyekyd , utilizator 20:43, 25 Martie 2015
Acasa o sa vina o hotarare judecatoreasca, nu o citatie.Aveti un termen de prescriptie de trei ani ptr.a pune in executare silita hotatarea judecatoreasca.Termenul de trei ani curge de la data cand hotararea a ramas definitiva.
multumesc frumos de raspuns. dar aveti idee cam cat dureaza pana va ajunge acea hotarare judecatoreasca acasa?
Poate dreptul de a executa silit in ce priveste sulta se prescrie in 3 ani, pt drepturile reale, termenul de prescriptie e de 10 ani.
Se redacteaza si comunica functie de cat de aglomerata e instanta respectiva, desi termenul legal e de 30 de zile pt redactare, intaotdeuna se depaseste. Puteti astepta minim doua luni, maxim.. nu se stie exact.
am inteles ca durata ar depinde de cat de aglomerata e instanta? adica la un oras mai mic exista posibilitatea sa vina mai repede de 2 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj!!! viorel2011 viorel2011 in urma unui proces de partaj, s a hotărât ca fosta soție sa mi plătească o anumita suma de bani sulta reprezentând 25 la suta ... (vezi toată discuția)
Executare, prescriptie, intreruperea prescriptiei basic basic In 2010 am imprumutat cu bani o persoana fizica. Am facut un act notarial. In ianuarie 2013 am actionat in instanta persoana respectiva. Nu trecuse 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie edycef edycef in urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat la achitarea unei sume catre o societate comerciala , societate care a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)