avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna

Se poate deconta diurna ptr un salariat care are contract de munca partial? Se pot face ordine de deplasare pentru
aceeasi locatie, aceeasi perioada, dar pe firme diferite?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 20:59, 22 Iunie 2009
Daca prin fisa postului, locul muncii si specificul acesteia, impune deplasari, in conditiile legii, se poate deconta.
Rasspunsul este afirmativ daca este si angajatul celei de a doua societati.
Pe una din firme este angajat cu program normal, pe cealalta cu timp partial.
Art. 16
(1) Orice angajat are dreptul de a incheia mai multe contracte individuale de munca, cu exceptia celor pentru care legea prevede incompatibilitati pentru cumulul de functii.
(2) Angajatii care incheie mai multe contracte individuale de munca au obligatia sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.
- (2.1) Contractul individual de munca se poate modifica in ceea ce priveste durata contractului, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul, timpul de munca si timpul de odihna numai cu acordul partilor.
- (2.2) Modificarea locului muncii prevazut in contractul individual de munca se poate face unilateral de catre angajator numai prin delegarea sau detasarea angajatului.
- (2.3) Delegarea angajatului nu implica modificarea felului muncii si se poate dispune pentru o perioada de cel mult 60 de zile, putandu-se prelungi cu inca 60 de zile, dar numai cu acordul angajatului.
- (2.4) Detasarea angajatului la un alt angajator poate implica in mod exceptional si modificarea felului muncii, dar numai cu consimtamantul scris al angajatului, si se poate dispune pentru o perioada de cel mult un an.
- (2.5) In cazul in care delegarea depaseste 30 de zile consecutive, in locul diurnei zilnice se plateste o indemnizatie egala cu 50% din salariul de baza zilnic. Aceasta indemnizatie se acorda proportional cu numarul de zile ce depaseste durata neintrerupta de 30 de zile.

Nu se pot face ordine de deplasare in acelasi timp , pentru acelasi loc....e ca si cum am face 2 lucruri in acellasi timp pentru 2 persoane diferite...
Multumesc pt raspuns. Ideea este ca aceste persoane au pretentia si pt decontarea diurnei pe ambele firme, in acelasi cuantum, pentru aceeasi zi, aceeasi locatie.
mbetcan a scris:

Multumesc pt raspuns. Ideea este ca aceste persoane au pretentia si pt decontarea diurnei pe ambele firme, in acelasi cuantum, pentru aceeasi zi, aceeasi locatie.


Eu nu vad nici un impediment ca salariatul (nu conteaza tipul de contract) sa reprezinte interesele a doua entitati distincte intr-o deplasare si sa ia diurna si salariu pentru acest lucru.

Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare? christiy christiy am o nelamurire la locul meu de munca. angajatorul (de stat) si-a exprimat dorinta de a ma \"detasa\" in folosul unitatii de la un loc la altul de munca, in ... (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Locul muncii in strainatate miruna.c miruna.c Buna seara, Am urmatoarea problema: SC cu sediul in Romania, 1 singur angajat. Acesta urmeza a-si desfasura activitatea mai mult in strainatate. Trebuie ... (vezi toată discuția)