avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare

Vreau sa cumpar un imobil pe numele fiului meu minor (16 ani)si in acelasi timp sa ii pun clauza ca nu l poate gaja sau instraina fara acordul meu .Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:12, 25 Martie 2015
Nu ii puteti impune astfel de conditii. In schimb puteti fi coproprietari si atunci nu il poate vinde sau pune gaj fara acordul celuilalt co proprietar.
Ori cum nu-l poate instraina pana la varsta de 18 anii.Nu are capacitate deplina,de a incheia acte de dispozitie pana la implinirea varstei de 18 ani.
Dar o clauza ca sa nu poata vinde niciodata fara acordul altei persoane ,este o clauza abuziva si lovita de nulitate relativa.
O persoana majora poate dispune de lucrurile aflate in proprietate ,dupa cum doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot instraina fiicei o locuinta cu clauza temporara de neinstrainare? micha69 micha69 As dori sa ii iau fiicei mele in viitorul apropiat, o garsoniera (fie sub forma de donatie, fie vanzare-cumparare, nu sunt sigura ce e mai bine) insa , ea ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament catre minor - acord autoritate tutelara sau nu ddaaa ddaaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Unchiul meu (cetatean strain - UE) doreste sa doneze un apartament fiului meu minor (14 ani). In ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de exerciþiu a minorului misu_mondialu misu_mondialu buna ziua. de la ce varsta minorul are discernamant si nu mai depinde de parinti in luarea unei decizii?? si la ce varsta se poate casatori un minor. va ... (vezi toată discuția)