avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune in instanta lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune in instanta lamuriri

Tatal meu a murit si eu am reufuzat taxa de succesiune prin notar si pentru partea mea am solicitat suma de 30 000 ron. Sunt citata in acest dosar in calitate de parata si observ la :

Imobile constructii:
- cota de 1/2 din constructia-casa de locuit , si ca aceasta constructie a fost realizata in timpul casatoriei cu mama mea.

Reclamante sunt : mama si sora mea
Parati : eu si fratele meu.

Intrebarea e de ce jumatate din casa daca tot terenul, locuinta au fost pe numele tatalui meu?
Pot schimba cumva asta ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:30, 2 Aprilie 2015
a fost bun dobandit inainte de casatoria tatalui cu mama?
daca in timpul casniciei a fost construita sau dobandita casa si terenul atunci e normal ca succesiunea sa se faca pe 1/2 din total, iar aceasta 1/2 se imparte la mostenitori.
Chiar daca imobilul si terenul aferent au fost intabulate pe numele tatalui dvs., daca acesta era casatorit la data achizitionarii respectiv intabularii acelor bunuri , cu mama dvs, sunt bunuri comune. iar in acest caz, masa succesorala reprezinta doar 1/2 din acele bunuri, cealalta jum apartinandu-i sotiei supravietuitoare .
mama dvs va dobandi in urma succesiunii 1/4 din masa succesorala , restul se va imparti in cote egale intre dvs si cei doi frati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire patriciab patriciab Buna ziua As dori sa stiu daca este necesar sa dau vreo declaratie la notar sau sa deschid succesiune in urma decesului mamei mele. Precizez ca atat casa ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)