avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu

Problema in care doresc o lamurire este urmatoarea: o firma a dat spre executare o comanda unor laboratoare care au facut niste greseli ce au compromis unele produse. Patronul a amenintat ca celor vinovati de acest lucru li se va retine contravaloarea acestor produse, pe motiv ca cei care au fost implicati in relatia cu acele laboratoare nu si-au facut treaba bine, adica nu au dat explicatiile necesare, s.a.m.d. In situatia in care patronul va decide sa impute acele sume, sa le retina angajatilor, exista posibilitatea pentru angajat sa ceara desfacerea contractului de munca lichidarea pentru a nu plati acele penalitati? Poate fi obligat angajatul sa plateasca daune ? Poate fi retinut impotriva vointei lui? In cazul in care angajatul doreste sa plece ce i se poate imtampla?
In cazul in care totusi patronul firmei va transmite Compartimentului financiar o comunicare interna prin care decide retinerea din salariu (lucru care s-a mai intamplat de cateva ori, mizand pe intimidare si lipsa de informare a angajatilor) acest lucru incalca legea, cu atat mai mult cu cat nu exista niciun accept scris din partea angajatului.
Poate decide retinerea din salariu , dvs avand posibilitatea de a o ataca in instanta ....
Va multumesc
situatia de fapt o cunoasteti foarte bine acum va ramane doar sa va cunoasteti prioritatile si daca sunteti dispusa sa faceti un compromis
succes
av. Iorga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Lucrez intr-o fabrica si directorul doreste sa retina din salarul angajatilor, ustensile pe care le-au deteriorat sau care au disparut. Imi ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare disciplinar rak0770 rak0770 Societatea la care am lucrat ca sofer autoturisme si camionete mi-a incetat contractul disciplinar pe motiv ca am stricat cutia de viteze a masinii de serviciu ... (vezi toată discuția)
Clauza recuperare pagube ncris78 ncris78 Buna ziua, Avem un angajat, sofer transport marfa pe curse internationale, care a abandonat intr-o zi masina. A trimis un mesaj ca nu mai vrea sa lucreze. Si ... (vezi toată discuția)