avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cedo
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cedo

buna ziua,ma numesc Romeo si va deranjez cu o intrebare.momentan nu vreau sa intru pe fondul problemei decat daca va fi nevoie.
In cazul in care cedo va constata incalcarea dreptului la un proces echitabil,dreptul la aparare si dreptul de a solicita martori,plus condamnare fara probe,in urma carora curtea de apel a condamnat inculpatul la 5 ani de inchisoare cu executare,ce competente are cedo? poate obliga statul la achitarea inculpatului,sau transformarea pedepsei in suspendare?
as aprecia un raspuns rapid si sincer deoarece sunt disperat
multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:17, 27 Martie 2015
Se va ajunge la rejudecarea cauzei penale in tara.
CEDO nu poate da solutie de achitare sau de suspendare.
Aveti calea revizurii in Romania dupa CEDO.
va multumesc pentru raspunsul prompt! astept cu nerabdare trimiterea cererii la CEDO si sper intr-o decizie favorabila fata de nedreptatea ce mi s-a facut in Romania.cum poate un om sa-si demonstreze nevinovatia,catre cine sa strige si cine ar mai putea sa-l auda,in Romania, dupa ce o curte de apel s-a pronuntat si hotararea se pune in executare imediat? chiar trebuie sa mearga la inchisoare pe nedrept si gata? intreb pentru ca nu am mai avut nici un fel de probleme de genul acesta in viata mea si mi se pare total inadmisibil sa nu mai poti face nimic.te duci la inchisoare si gata,nevinovat? multumesc inca odata!
Daca justitia l-a gasit vinovat nu mai poate face nimic.
Pot exista si probleme cu dreptul persoanei la un proces echitabil si sa se ajunga la condamnare pentru ca s-au respins probe in aparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gigi becali condamnat 3 ani inchisoare cu executare CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Interesant este faptul ca a fost achitat de prima instanta iar instanta superioara l-a gasit vinovat cu majoritate de voturi. Problema ridicata de avocatul ... (vezi toată discuția)
adresare cedo Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza penala inculpatul fiind lipsit de asistenta judiciara printr-un avocat desemnat de instanta, si lipsirea de garantie a \"prezumtiei de ... (vezi toată discuția)
Proces penal in apel marius909 marius909 Buna ziua, am fost achitat pe fond intr-un proces penal si urmeaza apelul. Suntem doi inculpati, eu cu achitare si celalalt cu suspendare. El va face apel ... (vezi toată discuția)