avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturi pt corespondenta privata!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturi pt corespondenta privata!

bna ziua.in asociatia mea de proprietari,am o problema,referitor la dreptul privat al corespondentei mele si dreptul la informatie.desi inca sunt chirias ,consider ca acest ,aspect nu are importanta.am aceleasi drepturi ,pt corespondenta mea ca orice cetatean din asociatie.problema este urmatoarea:suntem un bloc de apartamente si garsoniere.sigur ca se incearca o separare,de catre cei de la apartamente ,care au si o situatie financiara mai buna.eu locuiesc la garsoniere si sunt destul de bine pusa la punct cu legislatia asociatiilor de proprietari,ceea ce imi atrage si multa dusmanie din partea conducerii care se si inrudesc intre ei desi nu au voie sa fie in comitet rudle presedintelui.insa problema mea ,acuta momentan este ,ca s-au pus cutii noi de corespondenta,pt care le dau nota bene si bani.dar cutia e inscriptionata numai cu nr apartamentului.an cerut sa mi se treaca si numele meu si numele firmei mele care este inregistrata la acesta adresa unde imi primesc toata corespondenta.presedintele si vicepresedintele asociatiei ,rude intrei,nu imi dau voie sa imi trec toate datele de orespondenta si de firma pe cutie,motivand,ca aceste cutii trebuie sa fie uniforme,niciuna sa nu difere,nici cu inscriptionarea ei.nu ne da voie sa primim nici pliante publicitar pt informarea cetatenilor.de aceea va rogsa imi raspundeti cf legilor in vigoare,ce prevede legea,cu art,etc si sanctiuni.pt ca vreau sa le fac o sesizare dar nu am termenii legali.nu stiu legi,nr etc.va multumesc .astept raspuns urgent.pt ca cei care imi trimit oferte de afara sau corespondenta multi nu trec apartamentul.desi nu ar avea nici o importanta .vreau sa stiu ce prevede legea.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:02, 23 Iunie 2009
daca tot vorbim de lamurirea unor precizari, chiar nu ati reusit acest lucru.
1. in primul rind, acele cutii postale apartin unor firme care au sediul socialsi chiar isi exercita activitatea in acel bloc/scara. din pacate domnul mocanu nu ne-a oferit si acest amanunt ... are sau nu sediul social in acel bloc ? daca da, a avut acordul proprietarului pt aceasta actiune, al vecinilor direct afectati si al asociatiei (caz in care asociatia poate impune anumite conditii, uneori ilegale). daca nu are sediul social acolo, nu i se poate impune inchirierea unui spatiu pentru o noua cutie.
2. nu ati raspuns la o intrebare ... daca nu aproba inscrierea datelor firmei pe cutia personala, de ce credeti ca ar accepta aceasta pe o cutie suplimentara atasata pe perete, avind aceleasi date pe care le-ar inscrie pe cutia apartamentului inchiriat ? repet ... s-a cerut uniformizare, nu taxa suplimentara
nu imi dau voie sa imi trec toate datele de orespondenta si de firma pe cutie,motivand,ca aceste cutii trebuie sa fie uniforme,niciuna sa nu difere,nici cu inscriptionarea ei
cu alte cuvinte, cutiile nu pot diferi intre ele decit daca plateste omul. pai, daca tot nu vor sa difere intre ele, SA NU LE MAI PUNA NUMERELE APARTAMENTELOR, SAU SA FIE ACELASI NUMAR SI/SAU NUME INSCRIS PE ELE. :D
domnule adrian, cred ca sinteti unicat ... pina acum nu am mai vazut cutii postale 80cm/63cm. scrieti va rog la guiness book ... sigur intrati la recorduri in aceasta privinta la nivel de bloc de locuit :D
3. de ce ar inchiria un spatiu atit de mare, sau un alt spatiu suplimentar asigurat de o cutie postala identica primei ... poate omului ii vine o corespondenta/zi sau chiar pe saptamina. inteleg ca vreti sa jegmaniti oamenii pt orice, dar pina la urma o sa le luati bani si pe aerul respirat de clientii care vin la biroul de avocatura, la fima de publicitate, etc. na ... ca v-am dat o idee de a mai face rost de bani :D :P
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
Deveniti rautacios sau sunteti obosit pentru ca este o ora tarzie.
1. Eu nu oblig pe nimeni. Am dat o sugestie de rezolvare avand in vedere putinele informatii oferite de cel care ne-a cerut ajutorul. . Dati si dv un sfat, o sugestie !
2. Nu ati citit ce am raspuns si repetati ontrebarea. Am specificat la intrebarea dv:
daca nu aproba inscrierea datelor firmei pe cutia personala, de ce credeti ca ar accepta aceasta pe o cutie suplimentara atasata pe perete, avind aceleasi date ?
. PENTRU BANI la fondurile proprii ale asociatiei si v-am explicat si cum se folosesc legal.

Si iar nu ati citit ce am scris (nu va obliga nimeni sa cititi ce scriu eu , dar daca raspundeti mie trebuie sa cititi ce scriu eu). Afirmati urmatoarele:
domnule adrian, cred ca sinteti unicat ... pina acum nu am mai vazut cutii postale 80cm/63cm. scrieti va rog la guiness book ... sigur intrati la recorduri in aceasta privinta la nivel de bloc de locuit

Eu am scris:
dimensiunea data de mine nu este decat un exemplu de firma de cabinet de avocat de 0.8 X 0,63 = 0,5 m.p

Unele firme, cabinete, magazine pot sa-si faca publice denumirea, adresa, datele pe in diferite moduri : firme simple, firme luminoase, panouri publicitare, banere, globuri rotative, desene pe cerul albastru scrise de avioane, etc. Noi avem cabinete de avocatura care ne-au solicitat acordul ( nu i-a jecmanit nimeni ), sa instaleze firme mici la intrarea in bloc si au oferit chiar ei aceste sume de care va explicam mai devreme.
Ideea care mi-o dati cu jecmaneala nu cred ca se explica decat daca nu ati citit ce am scris sau nu ati inteles datorita aburului oboselii sau caldurii (masura de face in grade dar diferite).
Cititi pe stomacul gol, curat, cu mintea limpede poate-mi dati dreptate ca si in alte situatii.
precum ati spus s dvs
Eu nu oblig pe nimeni. [...] Noi avem cabinete de avocatura care ne-au solicitat acordul ( nu i-a jecmanit nimeni ), sa instaleze firme mici la intrarea in bloc si au oferit chiar ei aceste sume de care va explicam mai devreme.

nu vi se pare ca in cazul initiatorului topicului seamana a impunere si nu este dorinta proprie de a "cotiza" la bloc, asa cum fac cei de la dvs de la bloc ? una este sa cotizezi de buna voie, si alta este sa ti se impuna asta sub pretextul ca trebuie sa acele cutii postale sa fie uniforme, conditie care dispare in mod subit daca el cotizeaza "benevol"
apropo ... chiar credeti ca la dvs este centrul pamintului si ca intreg universul se invirte in jurul blocului dvs ? faptul ca la dvs este totul corect nu inseamna ca peste tot este asa. as putea afirma ca sinteti una dintre extrem de rarele exceptii care confirma regula, daca este totul atit e roz precum ncercati sa ne impresionati.
hai sa consideram ca asociatia in cauza vrea bani. daca initial s-a impus uniformizarea cutiilor postale, o cutie de dimensiuni diferite ar rupe acea uniformitate. de aici rezulta clar o contradictieintre ce s-a dorit initial s finalitate, sau dorinta de a jecmani pe cel in cauza ... in cazul acesta, nu la dvs la bloc.
am citit nenumaratele mesaje scrise de dvs pe acest forum. in marea majoritate a cazurilor ati extrapolat topicele respective la cit de bine si frumos este la dvs, si la cum procedati la dvs. poate nu stiti, dar fiecare bloc are particularitatile ei si ar trebui sa stiti ca o solutie nu are aceleasi efecte in orice asociatie. si nici nu sinteti detinatorul adevarului absolut la fel cum nici la dvs nu s-a aplicat solutia ideala, poate.
si repet inca o data, poate intelegeti de data aceasta ... omul nu are nevoie de spatiu suplimentar pentru corespondenta ... poate primeste numai facturile de telefon. ce facem ? ii impunem cutie de 80cm/63cm (sacrificind uniformitatea dorita initial, ca pretext) doar ca sa se "imbogateasca" asociatia cu o suma oarecare IMPUSA in acest caz (nu este cazul de la dvs de la bloc) ?#-o
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
nu inteleg de ce se tot dau SUGESTII cand trebuie sa se respecte legea.Bunul mers al asociatiei se face dupa respectarea legii nu a unor indivizi care conduc .dupa sugestii.
Este una sa inchiriezi pt o firma pe perete ,si alta sa ti treci datele pe propria ta cutie de posta.Cine nu stie,cutia este proprietate personala.iar ce scriu pe ea...nu depinde de sugestia nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea unei cutii postale in scara de bloc pf_raul pf_raul buna ziua as dori sa stiu daca pot sa imi schimb cutia postala din scara blocului fara sa am acordul asociatiei deoarece in ultima perioada cineva imi tot ... (vezi toată discuția)
Cutii postale - securizarea corespondentei locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu daca asociatia de proprietari are obligatia de a inlocui cutiile postale in cazul in care acestea sunt stricate si nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Montarea de cutii postale la 15 cm de usa apartamentului meu laviniadsc laviniadsc Locuiesc intr-un apartament situat la parterul unui bloc cu 9 etaje si 6 scari. La intrarea in fiecare scara a blocului este o distanta de aprox. 2 metri dupa ... (vezi toată discuția)