avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare in somaj

Eu sunt in CCC pana in 1 aprilie, nu am loc de munca unde sa ma intorc pt sunt prof suplinitor si de la inspectorat mi s-a spus ca acum nu sunt posturi disponibile. Va rog sa imi spuneti cand pot sa ma prezint al AJOFM pentru solicitare somaj, si care ar fi actele necesare, daca pot sa imi pregatesc ceva de pe acum ... Ar trebui sa cer si ceva scris de la Inspectoratul in invatamant ca nu sunt postui ? Din ce data pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 30 Martie 2015
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie.
Cunoasterea si respectarea legii definesc atitudinea civica, comportamentul etic, grija fata de valorile sociale, aparate si promovate prin actele normative, fata de interesele fundamentale ale intaririi si dezvoltarii societatii. Legile si celelalte acte normative sunt aduse la cunostinta cetatenilor prin publicarea lor in "Monitorul Oficial al Romaniei" si prin alte mijloace de comunicare.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta aleahim88is aleahim88is Buna ziua. Am lucrat la o firma timp de aproape 3 ani urmand ca in cateva zile sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani insa am aflat ca peste ... (vezi toată discuția)
Cerere de somaj eu1984 eu1984 Buna ziua, Puteti, va rog, sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a depune o cerere de somaj ? Va multumesc mult! (vezi toată discuția)