avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare semnatura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare semnatura

Cum se poate anula o semnatura?
Problema e in felul urmator: vecinul de apartament isi inchiriaza apartametul in regim pensiune. Pentru asta a avut nevoie de semnaturile vecinilor de sus, de jos, din stanga si din dreapta lui si de semnatura asociatiei de proprietari. Ma gandesc ca le-a obtinut pe toate deoarece omul isi continua afacerea.
Din pacate nu am fost deloc inspirati cand am dat acea semnatura, deoarece suntem in permanenta deranjati de diferitii clienti pe care ii are. Nici macar orele de liniste nu le respecta si, bineinteles, noaptea fac galagie mai mare decat ziua.
As vrea sa stiu cum am putea rezolva aceasta problema, daca se poate rezolva in vreun fel. Cum se poate anula semnatura si daca acest lucru ar ajuta la ceva. Sunt alte metode prin care am putea sa ii "interzicem" vecinului sa mai inchirieze apartametul?
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu am nimerit categoria.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 15:20, 29 Martie 2015
Va duceti la registru comertului si va retrageti acordul dat pe foia de tipul asta cred
[ link extern ]

Apoi il reclamati la politie.
Puteti si mai simplu sa chemati politia de cate ori e galagie si sa le dea amenda si gata.
Puteti deasemenea sa ii puneti la plata un numar foarte mare de persoane la intretinere pe care stabiliti in baza unei conventii , conventie cu care nu conteaza ca nu e el de acord,
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
w_v_w_v, utilizator
Si mai puteti sa verificati la Circa Financiara daca are inregistrat venitul din inchiriere, daca plateste pentru ce incaseaza, sunt convins ca nu!
Si atunci o sa fie liniste!

1-Este de preferat ca intotdeauna cand urmeaza sa dati acordul pentru anume activitate,sa analizati cu responsabilitate consecintele acelui acord
2-Problemele cu deranjul produs de catre clienti,pot fi reduse prin afisarea la loc vizibil de anunuturi cu respectarea programului de liniste,sau chiar sesizarea politiei care poate aplica sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
@w_v_w_v a scris
Puteti deasemenea sa ii puneti la plata un numar foarte mare de persoane la intretinere pe care stabiliti in baza unei conventii , conventie cu care nu conteaza ca nu e el de acord

Chiar apreciati legala si temeinica extrema propusa de dvs ?
Care ar fi temeiul juridic pentru pus la plata un numar foarte mare de persoane la intretinere in baza unei conventii neasumate de catre proprietar ?
Anterior demararii unor acte si actiuni,ar trebui sa analizati responsabil posibilele consecinte ,prejudicii
Dvs apreciati si inaintati opinia ca daca impuneti la plata un numar foarte mare de persoane la intretinere,persoanele cate or fi acestea in realitate ,vor prezenta un comportament impecabil...
Ce vina are proprietarul pentru clientii care se comporta astfel incat deranjeaza vecinii ,aveti garantia ca proprietarul a solicitat clientilor sa faca zgomot ,murdarie ,etc?
ynocentta, utilizator
Temeiul legal este art 47 din HG1588/2007

Art. 37. -
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiescin condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere si
a hranei; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere;
vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(2) Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti la alin. (1), si se actualizeaza periodic, in functie de elementele noi care intervin, in functie
de numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatorul spatiului si se certifica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiului respectiv.
(3) Conventia precizeaza contributia proprietarului la cheltuielile asociatiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi inregistrate distinct pe fiecare proprietate in cauza si care sunt determinate de activitatea desfasurata.
(4) Conventia completeaza obligatiile proprietarului fata de cheltuielile din cadrul asociatiei de proprietari mentionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).
(5) In situatia in care, la notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari, proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu refuza incheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate in acest sens de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si in baza constatarilor vizuale cu privire la activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane angajate
si al numarului de clienti.

(6) In situatia in care, la notificarea scrisa a proprietarului, conducerea asociatiei de proprietari refuza incheierea conventiei, este aplicabil criteriul prevazut la art. 47 lit. a) sau b) din Legea nr. 230/2007, dupa caz, cu obligatia proprietarului de a declara, in scris, numarul persoanelor angajate sau care desfasoara activitati in spatiul sau.

Asadar intelegi ???

Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc ...se stabileste printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Si daca refuza nu are ce face.

Cum crezi ca noi asociatiile de proprietari le luam taxa de antena bancilor si spatiilor comerciale de la parter sau pe firma pusa deasupra usii?
Credeti ca au fost de acord si au venit sa spuna "luati ma dublu ce asa putin?"
Nu nu fost de acord dar platesc.Au sunat avocatii bancilor si le-am dat o hotarare a comitetului si atat.Au scos-o la un suc pe avocata noastra sa ii spuna ca ii bat sefii la cap dar putem sa le luam si mai mult ca altii le iau si mai mult.

Proprietarul are vina ca i-a adus pe respectivii in apartament.
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu cu destinatie comerciala la subsolul unui bloc, ce conditii trebuie sa indeplineasca? MagdaPurice MagdaPurice Buna ziua! Ajutati-ma va rog sa inteleg ce conditii trebuie sa indeplineasca un spatiu pentru a fi \"cu destinatie comerciala\" din constructie? Eu stau la ... (vezi toată discuția)
Asociații de proprietari/locatari buna ziua, doresc sa deschid un salon de infrumusetare (punct ... LaurentiuMatei LaurentiuMatei Buna ziua, doresc sa deschid un salon de infrumusetare (punct de lucru) la parterul unui bloc nou intr-un apartament ce are destinația spațiu locativ la ... (vezi toată discuția)
Firma in apartament elenazan elenazan Ce pot face in cazul in care un proprietar inchiriaza apartamentul unei persoane fizice,pe hartie,dar in realitate acolo este o firma ? (vezi toată discuția)