avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de timbru neachitata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de timbru neachitata

Stimate Doamne si stimati Domni,

Am o situatie foarte ciudata (am deschis-o si in alta parte a acestui forum, dar aici cred ca voi primi raspunsuri exacte la situatia de fapt.
Am deschis in termenul legal o actiune in fata ICCJ secria penala (art.278 ind.1 C.p.p actele procurorilor din structura Parchetului de pe linga CAX), semnata de mine si timbrata legal. ICJJ a retinut cauza pentru judecare pe fond si a dat 2 termene, eu am cerut aminari pe motivul (real) ca sint in strainatate.
Dar intre timp am primit de la CAX o citatie sa ma prezint ca petent intr-o cauza cu acelasi continut si subiect.
Intrebarea mea este urmatoarea : eu nu am adresat nici o actiune catre CAX, nu am semnat nici o hirtie in acest sens catre CAX, si nu am timbrat aceasta actiune si pina la citare nu am avut nici o idee asupra existentei acestei actiuni pe rolul CAX.
Cel putin aparent actiunea a fost inregistrata (de catre cine ca de catre mine nu) in termenul legal, au fost 2 termene la care nu am fost citat si la ultimul termen am fost (in sfirsit) citat. Citatie emisa in 18mai, pusa la posta in X pe 28mai si primita de mine pe 01iunie pentru T04iunie...
Aceasta actiune nu a fost semnata de mine si nu a fost timbrata de mine. Eu consider ca aceasta actiune este ilegala si pe cale de consecinta nu exista.
Din cite stiu netimbrarea actiunii este un motiv de anulare a actiunii. Pai cum se poate sa se anuleze o actiune care din pdv al meu este inexistenta ??
Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie ??

Va multumesc anticipat pentru un sfat

Multa sanatate

mpetrus
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 23 Iunie 2009
mpetrus a scris:

Stimate Doamne si stimati Domni,

Am o situatie foarte ciudata (am deschis-o si in alta parte a acestui forum, dar aici cred ca voi primi raspunsuri exacte la situatia de fapt.
Am deschis in termenul legal o actiune in fata ICCJ secria penala (art.278 ind.1 C.p.p actele procurorilor din structura Parchetului de pe linga CAX), semnata de mine si timbrata legal. ICJJ a retinut cauza pentru judecare pe fond si a dat 2 termene, eu am cerut aminari pe motivul (real) ca sint in strainatate.
Dar intre timp am primit de la CAX o citatie sa ma prezint ca petent intr-o cauza cu acelasi continut si subiect.
Intrebarea mea este urmatoarea : eu nu am adresat nici o actiune catre CAX, nu am semnat nici o hirtie in acest sens catre CAX, si nu am timbrat aceasta actiune si pina la citare nu am avut nici o idee asupra existentei acestei actiuni pe rolul CAX.
Cel putin aparent actiunea a fost inregistrata (de catre cine ca de catre mine nu) in termenul legal, au fost 2 termene la care nu am fost citat si la ultimul termen am fost (in sfirsit) citat. Citatie emisa in 18mai, pusa la posta in X pe 28mai si primita de mine pe 01iunie pentru T04iunie...
Aceasta actiune nu a fost semnata de mine si nu a fost timbrata de mine. Eu consider ca aceasta actiune este ilegala si pe cale de consecinta nu exista.
Din cite stiu netimbrarea actiunii este un motiv de anulare a actiunii. Pai cum se poate sa se anuleze o actiune care din pdv al meu este inexistenta ??
Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie ??

Va multumesc anticipat pentru un sfat

Multa sanatate

mpetrus

Este posibil ca dosarul sa fi fost trimis Curtii de Apel "X" printr-o decizie de casare.
Este bine sa verificati totusi veridicitatea celor afirmate,fie angajand un avocat care sa va reprezinte,fie dand cuiva procura.
Draga R. Gabi,

Mii de multumiri pentru raspunsul foarte rapid.

Din ce si cite mi s-au intimplat mie in ultimele 9 luni (nu, nu am ramas gravid, asta fiind singura veste buna) am inteles ca Romania este tara tuturor posibilitatilor. Si a celor posibile si a celor imposibile.

Raspunsul este nu, ICCJ a retinut cauza pentru judecata pe fond, a dat pina acum 2 termene, am cerut ICCJ sa ceara dosarul, cauza este la ICCJ. Verificat si re-verificat. Dosarul nu este. Verificat si re-verificat.

Ce pot sa fac eu in aceasta situatie in afara scrisorilor catre Presedintele CAX prin care sa protestez impotriva aparitiei acestui proces pe rolul CAX in mod ilegal, fara ca eu sa am nici un fel de cunostiinta de acest proces ???

Mii de multumiri inca o data pentru raspuns si pentru sfaturi.

Cu stima si multa sanatate

mpetrus
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
mpetrus, utilizator
Angajati un avocat sau numiti un mandatar care sa se ocupe de aceste probleme.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere impotriva actelor procurorilor mpetrus mpetrus Buna seara la toata lumea, Am niste probleme majore cu 2 rezolutii date de 2 procurori din cadrul unei CA (NUP si eu sint partea vatamata care nu e de acord ... (vezi toată discuția)
Scrisoare oficiala fara raspuns mpetrus mpetrus Buna seara la toti, In data de 02iunie am trimis (recomandat cu confirmare de primire, si am confirmarea primirii) o adresa oficiala catre un Presedinte al ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)