Buna ziua, in anul 1987 pe vremea comunismului mama mea imi vinde mie ficei si sotului meu printr-un act notariat o locuinta situata pe teren aferent in sub.de 250 m.p iar restul terenului 1442 m.p trece in proprietatea statului. In anul 1990 Noi sotii vindem surori mele printr-un act notariat doar un casa specific exact cum scrie in contractu de vanzare cumparare: un casa situata in orasu caracal construita din caramida etc in contractul de vanzare cumparare nu este scris ca ii instrainam,vindem cei 250mp nici terenul aferent nici
restul terenului.Doar un casa construita din caramida compusa din trei camere acoperita cu tigla etc.Ma intereseaza cine este proprietar pe teren daca noi Nu am vandut terenul, doar un casa.Eu ne mai interesandu-ma de teren din 1990,de cand am vandut casa.Ma intereseaza cine are dreptu la teren eu sau sora mea.Cum a putut ia sa optina titlu de proprietate daca in actul de vanzare nu scrie ca am vandut terenul doar casa.Ce trebuie sa fac sa ma adresez instante, sa merg la primarie cu actele doveditoare cand cumpar in 1987 de la mama mea cu tot cu tere. Si vand surorii mele in 1990 doar o casa.Va rog sa ma ajutati indrumati referitor la ce trebuie sa fac.va multumesc!
Nu ati vandut terenul caci nu l-ati avut in proprietate, ci doar in folosinta, astfel incat terenul a trecut automat in folosinta celui care are casa, pe durata existentei constructiei, cf legii 18. Asta-i tot.
Sora dvs. ca proprietara a imobilului casa are dreptul la terenul inscris in CF ca "drept de folosinta", restul terenului ramanand in proprietatea statului. Mama dvs. avea dreptul sa solicite terenul la legile proprietatii, ea fiind ultima proprietara a terenului, nu dvs.
Acte
alex 88
Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)
Constructie casa
paddy
Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)