avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere in CF

Buna ziua,

am cumparat in anul 2000 mai multe terenuri, pe un teren intravilan se afla construita o casa, terenurile au fost cumparate cu un contract de mana cu martori. Pe teren exista doar titlu de proprietate pe numele vechiului proprietar.
Casa a fost construita in anii 70 si apare doar la primarie. Intre timp vanzatorul a decedat, acesta are sotie si 3 copii care inca traiesc. Care ar fi pasi de urmat pentru a inscrie casa si terenurile in CF.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pocolstefan , utilizator 21:42, 29 Martie 2015
În primul rând trebuie o acțiune în instanță în urma căreia să se dea o hotărâre care să țină loc de contract de vânzare cumpărare. Vânzătorul fiind decedat , ca pârât va fi soția acestuia. (aceasta poate să nu se prezinte în instanță) După obținerea hotărârii. se face dosar de carte funciară-o documentație cadastrală, certificat fiscal, etc. Pentru intabularea casei, deoarece este construită înainte de 2001, aceasta se va întabula pe baza certificatului de atestare fiscală eliberat de primărie prin care se atestă achitarea tuturor obligațiilor fiscale precum și a doc. cadastrale aferente. Conținutul certificatului fiscal trebuie să fie conform anexei 9 la Ordin ministru de finanțe
Am auzit ca se poate face si prin notar, unde termenul este mai scurt decat prin instanta, daca familia face succesiune.
Este posibil si prin notar? Daca da, care ar fi pasii?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)