avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vânzare/radiere în Germania a unui autoturism ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vânzare/radiere în Germania a unui autoturism inmatriculat in România

Are cineva cunoștință despre modalitatea în care se vinde și apoi se radiază în Germania un autovehicul înmatriculat în România? La momentul vânzării în Germania, în măsura în care proprietarul solicită și radierea mașinii, aceasta (radierea) se face în Germania sau în România ? Bănuiesc că în România trebuie în mod obligatoriu de adus plăcuțele.De asemeni, are cineva cunoștință dacă este nevoie de adevăratul proprietar sau dacă se poate înstrăina și prin procură (sau prin duplicat după procură). Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Vă mulțtumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 29 Martie 2015
Daca e inmatriculat in Romania se radiaza in Romania. Daca ati vandut un autoturism direct in Germania, noul proprietar se va ocupa de inmatriculare acolo.
Vanzarea se poate efectua si cu procura speciala.
Înmatricularea şi radierea Auto in Germania
[ link extern ]

Vedeti si aceste discutii
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta achizitionare masina proprietar german decedat bianca260 bianca260 Buna ziua, Intentionez sa cumpar o masina al carei proprietar, cetatean german care a decedat in luna Octombrie 2013.Are urmatoarele acte: - talonul si ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere cu ocazia vinzari unei masini silesax silesax rog a ma lamuri -daca imi vind masina ce trebuie sa duc la primarie pentru a imi fi scoasa din impozitare (as dori si un link catre legea care specifica acest ... (vezi toată discuția)