avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita pensie de intretinere

buna ziua as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva, legat de urmatoarele cu niste raspunsuri. am de recuperat de la tatal copilului dupa ce am castigat recursul aproximativ 8500 lei cheltuieli de judecata si pensie intretinere. el mi-a platit pana acum in 2 rate suma de 2600 lei insa nu mi-a mai dat nimic de o luna desi s-a angajat ca imi da lunar 1000 de lei pana se stinge datoria fata de mine. avocatul meu mi-a spus ca nu se poate executa de acasa nimic, desi stiu ca are ce de suma asta(plus ca as vrea sa il sperii putin), pt ca e sub 10000 suma datorata mie, in sensul ca niciun executor nu se ,,complica,, cu o suma mai mica de 10000. vreau sa stiu daca asa stau lucrurile sau daca am alta posibilitate, bineinteles in afara de plangerea penala, la care m-am gandit sa apelez in ultima faza in care nu se achita.
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 10:00, 31 Martie 2015
da. are dreptate avocatul dar nu ca nu se complica executorul ci pentru ca nu se poate exeutare silita imobiliara pe mai putin de 10000 lei
puteti sa-i faceti plangere penala in schimb
multumesc pt raspuns, chiar nu ma refeream de exemplu la casa sau alte imobile, are masina sau alte bunuri nu imobile. mai mult as fi vrut sa-l fac de rusine pe strada lui, ca sa spun asa, mergand acasa la el cu executorul, ca sa-l determin sa plateasca, chiar si in rate.
Daca nu are venituri in bani se pot executa si sume sub 10000 Ron din bunuri imobiliare.
multumesc pt ca mi-ati raspuns. el are aprox 2500 de lei salar dar la instanta a adus adev cu venit minim. va multumesc tuturor pt raspuns, o seara placuta!
ioana-03 a scris:

multumesc pt ca mi-ati raspuns. el are aprox 2500 de lei salar dar la instanta a adus adev cu venit minim. va multumesc tuturor pt raspuns, o seara placuta!

Nu s-a cerut adeverinta de venituri de la ANAF? Multi angajati lucreaza la intelegere cu patronii, declara venitul minim, iar restul il primesc direct in mana. De ce patronii contribuie la ascunderea veniturilor, in scopul fentarii platii pensiei, e alta problema, care ar trebui rezolvata de legile statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Executare mobila mnmn mnmn Buna ziua, puteti sa-mi spuneti va rog, care ar fi procedura in cazul unei executari mobile de ~8500 lei, cheltuieli de judecata si taxa de timbru pentru un ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament pentru pensie alimentara, cheltuieli de judecata si cu executorul - se poate evita? ContSters293212 ContSters293212 in urma divortului trebuie sa platesc pensie alimentara retroactiv cheltuieli de judecata si cu executorul de 16000 ron am primit titlu de executare si pe ... (vezi toată discuția)