Buna ziua,
As vrea sa vand, cu contract de V/C, o masina veche (10 ani) fara taxa de mediu platita , unui prieten care nu ar plati taxa , masina urmand a fi trecuta pe numele lui la DITL dar fara sa o imatriculeze circuland cu numerele actuale.
La ce riscuri ma expun? Ar putea "vreun patit" sa-mi dea un sfat pro sau contra? Multumesc
Am vandut o masina unui prieten exact cum descri tu mai sus.
Bun, atata vreme cat masina a fost la el totul a fost ok pana cand acel "prieten" a vandut masina intr-un alt judet. Am inceput sa fiu bombardat de amenzi de rovinieta + poprire pe cont.
In cele din urma am dat in judecata pe cel caruia i-am vandut masina(mai ales ca la masina mea taxa era platia si urma sa o recuperez iar el a promis clar ca o va-nscrie pe numele sau, ceea ce nu a facut).
Sfatul meu sincer e sa nu faci prostia asta pentru ca risti enorm.
Eu am facut si plangere la politie insa nu am avut sorti de izbanda, lucru de altfel normal si corect tinand cont ca nu am cascat ochii.
Bun, pana la urma asa cum iti ziceam am mers in instanta(alti bani, alta distractie). Acolo am castigat in cele din urma si am radiat masina.
Amenda rovinieta
Lucian2488
Buna as avea si eu o intrebare, am vandut o masina si respectivul m-ia facut o amenda de 1000 de lei circuland fara rovinieta, masina a ramas din pacate tot pe ... (vezi toată discuția)