avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta uitata de la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta uitata de la plata

salut omenire! cand am trecut la formarea bazei de date si trecand de la scrierea pe hartie la calculator,am descoperit la cineva care platea rar,ca am uitat sa-i ceer plata lunii iunie 2013,cineva mi-a spus ca daca nu au trecut 3 ani de la data respectiva,as putea sa-i recuperez in instanta? mentionez ca respective nu doreste sa aduc chitanta,oricum nu o are,dar nici nu vrea sa se uite pe registrul de casa,sau chitantierele vechi. are rost sa merg la judecata? am sanse sa castig? ca sa nu mai consum timp si bani. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:08, 31 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc frumos doamna avocet! sunt nou la asocciatie si nu vreau sa-mi urc lumea in cap!
Daca un membru al asociatiei de proprietari nu achita o suma repartizata pe lista de plata (total sau partial), aceasta apare pe lista de plata a lunii urmatoare ca suma restanta si pe toate listele urmatoare. Restantele se aduna, se cumuleaza si apar luna de luna pe lista de plata. Acestor restante li se aplica si penalizari de intarziere...
In cazul dumneavoastra apare aceasta suma pe listele de plata din iunie 2013 luna de luna pana astazi?
Nu inteleg exprimarea dumneavoastra:
am uitat sa-i ceer plata lunii iunie 2013

Sumele de plata se afiseaza pe listele lunare si nu trebuie sa-si aduca aminte administratorul sau altcineva din asociatie sa-i ceara plata sumei...
toate controalele care au venit in trecut,toti cenzorii care au verificat vechiul administrator,nu au observant ca s-a sarit luna "iunie 2013" ! cand am luat la purecat toaate hartiile posibile care s-au scris din 1998 pana in present,am descoperit aceasta omitere,a mai fost una ,dar treccusera cei 3 ani si plata a facut-o administratorul.a mai ramas decat aceasta chitanta cu pricina din iunie 2013 care nu apare in niciun registru si in niciun chitantier si nici respective nu o are,dar nu vrea s-o achite! daca justitia nu ne va da dreptate ,o voi achita eu,ce sa fac,sunt nou:)
Ce fel de evidenta tineti dv. la acea asociatie?

Daca a avut pe lista de intretinere de platit si nu a platit, dv. nu l-ati trecut restantier luna urmatoare?
Cum redactati listele de intretinere, cu creionul, de uitati sa treceti restantele?

Alte discuții în legătură

Administrare locuinta la bloc llavinia2006@yahoo.com llavinia2006@yahoo.com Locuiesc la bloc din 2010. Suntem in anul 2015. In acest timp am mai fost si plecata din tara. Oricum ce era afisat la intretinere eu nu am comentat , am ... (vezi toată discuția)
Administrator veronicalina veronicalina Buna ziua! In luna iulie mama a achitat facturile la intretinere pe lunile mai si iunie....in luna august am fost sa achit pe iulie fara sa vad ca la panou e ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie proprietari ContSters191229 ContSters191229 Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu ... (vezi toată discuția)