avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator

Buna ziua! In luna iulie mama a achitat facturile la intretinere pe lunile mai si iunie....in luna august am fost sa achit pe iulie fara sa vad ca la panou e tot luna iunie de 115.Am spus ca vreau sa platesc 115.Dupa ce am platit mi-a spus ca mai e o restanta din mai si ca s-a afisat iar.nu am realizat ca astea mai fusese o data platite...iar acum in septembrie...s a afisat si avem restanta pe mai si iunie...desi mai e platit o data si iunie de doua ori...dar am pierdut chitantele...mai am cum demonstra?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:22, 11 Septembrie 2015
In mod normal chitanta trebuia pastrata pana la aparitia noii liste de plata.
Cereti sa va uitati pe registrul de casa si pe cotorul chitantierului.
Chitantele se intocmesc cel putin in doua exemplare, din care un exemplar ramane in chirantierul asociatiei. Fiind inregistrate, numerotate... acestea se inregistreaza si in registrul de casa.
Asa ca orice chitanta, chiar daca ati pierdut-o, se poate gasi la asociatie. Acestea se pastreaza in arhiva asociatiei, asa cum prevede legislatia, cel putin 5 ani de la intocmire. Se pot distruge doar in cel de-al 6-lea an.
Mergeti la asociatie, discutati cu administratorul si va gasi cu siguranta toate platile facute de dumneavoastra sau de orice alta persoana pentru acel apartament atat in cotorul de chitante cat si in registrul de casa, ca si in fisa individuala. Sigur ca ceea ce spun este valabil daca ati platit cu adevarat. Si trebuie sa aveti incredere in aceste inregistrari avand in vedere ca orice incasare se inregistreaza in cel putin 3 documente asa cum va explicam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Administrare locuinta la bloc llavinia2006@yahoo.com llavinia2006@yahoo.com Locuiesc la bloc din 2010. Suntem in anul 2015. In acest timp am mai fost si plecata din tara. Oricum ce era afisat la intretinere eu nu am comentat , am ... (vezi toată discuția)
Chitanta uitata de la plata gerrard_LFC gerrard_LFC salut omenire! cand am trecut la formarea bazei de date si trecand de la scrierea pe hartie la calculator,am descoperit la cineva care platea rar,ca am uitat ... (vezi toată discuția)