salut omenire! cand am trecut la formarea bazei de date si trecand de la scrierea pe hartie la calculator,am descoperit la cineva care platea rar,ca am uitat sa-i ceer plata lunii iunie 2013,cineva mi-a spus ca daca nu au trecut 3 ani de la data respectiva,as putea sa-i recuperez in instanta? mentionez ca respective nu doreste sa aduc chitanta,oricum nu o are,dar nici nu vrea sa se uite pe registrul de casa,sau chitantierele vechi. are rost sa merg la judecata? am sanse sa castig? ca sa nu mai consum timp si bani. va multumesc anticipat!
Daca s-a uitat, s-a omis, s-a ratacit - nu mai comentez, ca s-a comentat deja, aveti doua posibilitati:
1. Puneti obligatia de plata pe urmatoarea lista de plata; daca proprietarul reclama, justificati-va cu documentele existente, iar proprietarul cu chitanta, daca o are;
2. Considerati ca proprietarul, pur si simplu, nu are vreo datorie din iunie 2013; aici revin si eu si zic, ce fel de evidente tineti acolo? fise personale aveti?, o situatie a soldurilor de activ-pasiv aveti?
Oricum, daca faceti acum o situatie, iese aceasta omisiune? Daca nu iese nimic la "interval", va incadrati foarte bine in posibilitatea 2.
Daca valoarea chitantei omise este relativ mica, eu zic sa nu va mai ganditi la posibilitatea recuperarii prin instanta - mai rade lumea de dvs....
Poate unii inteleg dar eu tot nu pricep. Ori e exprimarea gresita!? Cum adica "chitanta uitata de la plata"?
Poate ca administratorul a incasat banii, a eliberat o chitanta si a uitat sa o treaca in registrul de casa ori sa o scada din fisa proprietarului. Sunt situatii clare si posibile ce se pot remedia, repara oricand se descopera. Dar aflam ca nu s-a gasit chitanta. Nu are chitanta nici proprietarul nici administratorul la cotor. Pai atunci inseamna ca nu exista, ca plata nu s0-a facut, ca nu s-a uitat nimic...
Ce ati descoperit dupa ani de zile de cautati acum o chitanta uitata?
Administrator
veronicalina
Buna ziua! In luna iulie mama a achitat facturile la intretinere pe lunile mai si iunie....in luna august am fost sa achit pe iulie fara sa vad ca la panou e ... (vezi toată discuția)