De obicei pe usa lifturilor sau in interior langa panoul cu butoane sunt afisate , pe langa instructiunile de folosire a liftului si adresa sau/si nr de telefon al firmei care intretine liftul. Stiu ca este obligatoriu ca liftul sa functioneze numai daca exista un contract de service cu o firma autorizata de ISCIR.
Daca vreti dati telefon acelei firme (la noi este afisat si orice proprietar poate da telefon si-n 30 de minute apare instalatorul ).
Daca nu gasiti telefonul sau firma luati legatura cu ISCIR si spuneti-le despre liftul dv.
Adresă www.iscir.ro
ROMANIA, Bucuresti, Str. Sf. Elefterie, Nr. 47-49, Sect 5, CP 050524
Telefon 004-021-4119760 ; 004-021-4119761
Telefon Relatii cu Publicul 004-021-4119870
@-mail iscir@iscir.ro
Cam asa ceva. Omul de la service vine si repara, asociatia plateste factura emisa conform contractului de service si intretinere. De obicei e chemat de administrator dar puteti sa sunati si dumneavoastra sa reclamati defectul.
Pentru renovare/schimbare cabina e nevoie de acordul adunarii generale si stabilirea unui fond de reparatii/investitii din care sa se realizeze lucrarea. Incepeti prin a discuta cu vecinii daca ar fi de acord cu aceasta investitie, cereti oferte de la firme de ascensoare pentru a avea o idee de cost si puteti sa intocmiti chiar un tabel de semnaturi de la proprietari. In baza acestora cereti convocarea adunarii generale care sa voteze aceasta investitie.
am sunat la nr afisat pe usa liftului, doamna care mi-a raspuns a notat sesizarea si mi-a spus ca va comunica mai departe....ramane de vazut in ce msura s-au luat masuri cand ajung acasa.
Si totusi as vrea sa aflu mai multe despre acele noi reglementari privind functionarea aparatelor de ridicat, unde pot cauta?
Si, desi imi e si teama de ce raspuns as putea primi, as mai vrea sa stiu daca ne supunem la ceva riscuri atunci cand urcam intr-un lift care paraie si haraie din toate incheieturile sale....:O
Noi reglementari pt functionare lif:
- Legea nr.64/21.03.2008 publicata in MOF nr.240/27.03.2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si.........
Art.14, lit. c, d, e.
Art.25 al. 1 lit. a, b.
- PT R6 - 2002 ( prescriptie tehnica R6 - 2002), este un tabel, cautati acest indicativ si descarcati.
Aviz admin care iau in primire responsabilitatea ascensoarelor.
Succes!
:D Va multumesc mult pentru sustinere!!!
Ieri, la aproximativ o ora de cand sunasem, am gasit liftul cu becul schimbat si BONUS oglinda, care era sparta si lipita cu scotch si care putea sa se desprinda oricand, era schimbata!
Este un inceput... =D> nu ma voi lasa pana nu voi obtine ceea ce mi-am propus;)
Am sa revin pentru a va impartasi rezultatele avute (pozitive sau negative)
Gestiune comuna
geo_x
Buna ziua!l as dori sa stiu daca la o asoc. de locatari formata din 3 scari gestiunea e comuna?scara noastra desi este la zi,platim penalitati la electrica ... (vezi toată discuția)
Preturi utilitati
BLUE1963
Poate ca e nevoie de un asemenea topic in care sa vedem si sa facem o comparatie a preturilor pe care le platim pentru utilitati .
Voi incepe prin a ... (vezi toată discuția)