avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara!
O persoana bugetara poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca este si membra a unei A.F.? Poate avea venituri suplimentare impozabile?
Am apelat la serviciile unui consultant juridic pentru a-mi raspunde la aceasta intrebare si mi-a spus ca trebuie sa ies din AF si ca se ocupa dansul de tot, contra unei sume de bani.A transformat AF in IF, doar pe numele sotului meu. Ulterior am aflat de legea 126/2014 . Pot face ceva sa imi recuperez suma cheltuita pentru modificarea actelor, daca nu chiar si refacerea A.F. ? Consilierul nu este responsabil in caz ca m-a informat si indrumat gresit?Precizez ca inca nu am luat actele de la dansul si ca nu mi-a dat nicio chitanta inca pt banii pe care i-am dat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 31 Martie 2015
O persoana bugetara poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca este si membra a unei A.F.? Poate avea venituri suplimentare impozabile?

Da, poate beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca este si membra a unei AF. Veniturile obtinute in aceasta calitate se vor lua în considerare la calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Ulterior am aflat de legea 126/2014 .

In acest sens, aveti posibilitatea sa realziati pe durata CCC venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 6 ISR (3000 lei) fara a va fi suspendata plata indemnizatiei.

Pot face ceva sa imi recuperez suma cheltuita pentru modificarea actelor, daca nu chiar si refacerea A.F. ? Consilierul nu este responsabil in caz ca m-a informat si indrumat gresit?

Aveti semnat un contract ? Daca nu , va fi foarte greu de recuperat banii pe care i-ati dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere copil stefy_scumpa stefy_scumpa buna ziua, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa infintez un pf ,af sau ii pentru a ma ocupa de decoratiuni nunti botezuri cum pot ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in perioada crestere copil confidential confidential La multi ani! Buna ziua, In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pot să mai realizez venituri dacă sunt în concediu creștere copil? stoanmir stoanmir Lucrez într-o instituție de stat și totodată am și cabinet individual de psihologie, unde lucrez câteva ore după amiază. Menționez că plătesc ... (vezi toată discuția)