avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune/mostenire

ma intereseaza care este cea mai simpla metoda ,ca mama mea,innaintata in varsta,sa imi cedeze/lase,sau sa imi treaca pe numele meu apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Bogdan62 , utilizator 12:56, 31 Martie 2015
Poate sa va faca o donatie, dar daca mai sunt mostenitori rezervatari, aceasta poate fi atacata.
cea mai simpla metoda si singura care nu poate fi atacata ar fi sa faci contract de vanzare cumparare, la un pret mic, iar avand in vedere ca contractul se face intre rude de gradul 1 impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti, dar poti pune o valoare prea mica
"Art. 1664 Cod Civil
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare."
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie? remus_agigea remus_agigea Buna dimineata. Bunicii mei ar dori sa fie siguri ca locuinta pe care o poseda va intra, dupa moartea lor, in posesia mea. Ca si mostenitor legal, in acest ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contestare contract vanzare cumparare uzufruct gerea gerea CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE CU UZUFRUCT POATE FI CONTESTAT DE NEAMURILE CELUI CARE A VANDUT,DUPA MOARTEA ACESTUIA? (vezi toată discuția)