avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand se inregistreaza demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand se inregistreaza demisia?

Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta demisie pt ca eu sa pot pleca la data de 01 iulie cu decizia de incetare a activitatii? Si imi doresc sa aflu daca actele sunt inregistrate, in cazul in care trebuiau deja inregistrate, unde ma pot interesa pentru a afla?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 23:48, 23 Iunie 2009
Cererea angajtului de incetare a contractului de munca este actul care duce la intocmirea deciziei de incetare. Indiferent cu ce articol este incetat contractul de munca se face si decizia de incetare a contractului de munca, obligatoriu. In carnetul de munca se scrie numarul deciziei ___din data______, se scrie numarul cererii si data.
Decizia de incetare a contractului de munca se intocmeste in 2 exemplare, dupa vizarea ITM-ului un exemplar ramane la ITM la dosarul societatii si unul la societate. Dupa vizarea de catre ITM a deciziei se va inmana o copie angajatului si eventual va ca a primit copia.
Obligatoriu este prin impunerea acestei reguli de unele ITM-uri.
Dupa cum stim ITM-urile parctica obiceiuri neunitare :)
De exemplu la mine in judet nu se solicita o astfel de decizie, probabil pentru ca se considera ca incetarea contractului are ca temei legal demisia angajatului si nu decizia angajatorului. Mie mi se pare corect asa, dar stiu ca in alte judete ITM te "obliga" sa faci astfel de decizii.
flo1982 a scris:

Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta demisie pt ca eu sa pot pleca la data de 01 iulie cu decizia de incetare a activitatii? Si imi doresc sa aflu daca actele sunt inregistrate, in cazul in care trebuiau deja inregistrate, unde ma pot interesa pentru a afla?
Multumesc


Buna seara,
1. Cererea/Notificarea dvs. trebuia inregistrata la registratura soc. la data de 14.06.2009, este o instiintare pt. angajator, nu trebuia aprobata doar ca a luat la cunostinta.
2. Preavizul incepe cu data de 15.06.2009, 15 zile calendaristice, pana la data de 29.06.2009.
3. Incepand cu data de 30.06.2009, aveti incetarea CIM conf. art. 79 din Codul Muncii.
4. In carnetul de munca al dvs. se opereaza incetarea in ziua de 29.06.2009 dupa ce am intocmit decizie si nota de lichidare.
5. Nu pot intocmi decizia de incetare CIM mai devreme pt. ca pot sa apara evenimente mai putin placute, adica: un accident de munca, un accident de traseu, poate dvs. va razganditi in perioada de preaviz, etc.
6. In ziua de 29.06.2009, dupa expirarea programului, mergeti la comp. resurse umane si solicitati decizia de incetarea CIM si nota de lichidare.
7. Decizia nu trebuie vizata de ITM cand o primiti dvs., sunt obligati sa merga la ITM cu decizia si carnetul de munca in termen de 5 zile de la intocmirea deciziei. Daca au aprobare pt. pastrarea carnetelor de munca la sediul soc. nu au termen de depunerea deciziei (asa este la Bucuresti).
8. Daca ati primit decizia si nota de lichidare, totul este in ordine, plus ca cei de la resurse umane va spun la ce data sa veniti dupa carnetul de munca.
Succes !!!!

Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz cristina mc cristina mc Buna ziua. Am si eu o intrebare. Astazi mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile. Cand trebuie depusa demisia la Camera de Munca? In ziua in care s-a facut ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu cerere facuta in weekend Danut_Gabriel Danut_Gabriel Buna ziua, am primit o cerere de demisie in data de 19.05.2014(luni), dar cererea a fost facuta de angajat in data de 16.05.2014(vineri). Acum cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)