avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua va rog daca ma puteti ajuta.
Sunt angajata la o societate care are ca domeniu de activitatea organizare de pariuri sportive si jocuri de tip SLOT MACHINE. La inceputul acestei luni a fost un control mai maricel in urma caruia s-au gasit unele neregului. Am fost trimisa acasa fara un motiv anume urmand a fi sunat cand sa imi reiau activitatea. De atunci stam acasa (mai multi colegi intrucat s-au inchis pentru moment agentiile din oras). Am fost platiti pentru jumatatea de luna insa acum ni s-a spus ca se vor calcula zilele de concediu care le mai avem de luat pentru a ne fi platite si sa ne dam demisia. Intrucat am fost angajata de 3 luni nu prea imi convine sa raman fara loc de munca si cu o plata de 200 lei. Daca imi puteti spune ce drepturi banesti am daca demisia nu este cererea mea si nici nu am fost instiintati ca aceste agentii se vor inchide definitiv. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 31 Martie 2015
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara de la locul de munca! bbyRo bbyRo Va salut. In data de 04 12 2015 am fost sunat de catre administratorul(boss-ul) firmei unde lucrez sa imi zica sa merg in cealalta locatie(sunt 2)sa-mi ... (vezi toată discuția)
Patronul m-a dat afara fara motiv alinaarghirescu alinaarghirescu joi 28 august intr-o discutie telefonica,fara nici un motiv expus,patronul m-a injurat,a folosit cuvinte urate si mi-a spus sa nu mai vin la servici....atunci ... (vezi toată discuția)
Concediere rayhard rayhard buna ziua. ca sa ma fac inteles trebuie sa spun toata povestea. sotia mea s-a angajat acum cca 2 ani la un magazin. sefa de magazin a ramas intre timp ... (vezi toată discuția)