avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura mai mare de 5000 achitata cu bf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura mai mare de 5000 achitata cu bf

Buna ziua,
In cazul in care, alimentez de la o statie de carburant, in fiecare zi si primesc in fiecare zi un bon fiscal, este corect sa mi se emita o singura factura, la sfarsitul lunii, cu o valoare mai mare de 5000 lei?
Bonurile fiscale le inregistrez ca avans furnizor, din casa, pana la emiterea facturii, dar nu stiu daca este corect sa scad dintr-o factura de 20000lei.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:20, 1 Aprilie 2015
Aveti card de evidenta sau platiti cu cash de fiecare data cand alimentati?
De fiecare data se plateste cu cash.
multumesc.
Aceste bonuri trebuie inregistrate si: 6022 = 408, consumul nu poate fi inregistrat doar la sf de luna in baza facturii:

Ordin 1802/2014:

În creditul contului 408 "Furnizori - facturi nesosite" se înregistrează:
- valoarea bunurilor aprovizionate sau a serviciilor prestate de către furnizori, precum şi a altor datorii către aceştia (301, 302, 303, 361, 371, 381, 4428, 604, 605, 611 la 626, 628, 658);
Multumesc mult, dar intrebarea mea este referitoare si la valoarea facturii. Este normal sa mi se emita o factura in valoare de 20000, pe care eu am achitat-o fractionat cu cash?
Daca ne luam strict dupa legislatia incidenta, acolo se mentioneaza ca plata in numerar a facturilor este plafonata. Deci nu e tocmai legal.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fara factura nicolpa nicolpa Facturile de la electrica nu le-am primit de aproape un an de zile.S-a facut plata fara a avea factura .Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata? (vezi toată discuția)
Nelamurire tva alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua , Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o Am o factura , in care s-au stornat niste ... (vezi toată discuția)
Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)