Buna ziua,
In cazul in care, alimentez de la o statie de carburant, in fiecare zi si primesc in fiecare zi un bon fiscal, este corect sa mi se emita o singura factura, la sfarsitul lunii, cu o valoare mai mare de 5000 lei?
Bonurile fiscale le inregistrez ca avans furnizor, din casa, pana la emiterea facturii, dar nu stiu daca este corect sa scad dintr-o factura de 20000lei.
multumesc.
Aceste bonuri trebuie inregistrate si: 6022 = 408, consumul nu poate fi inregistrat doar la sf de luna in baza facturii:
Ordin 1802/2014:
În creditul contului 408 "Furnizori - facturi nesosite" se înregistrează:
- valoarea bunurilor aprovizionate sau a serviciilor prestate de către furnizori, precum şi a altor datorii către aceştia (301, 302, 303, 361, 371, 381, 4428, 604, 605, 611 la 626, 628, 658);
Multumesc mult, dar intrebarea mea este referitoare si la valoarea facturii. Este normal sa mi se emita o factura in valoare de 20000, pe care eu am achitat-o fractionat cu cash?
Plata fara factura
nicolpa
Facturile de la electrica nu le-am primit de aproape un an de zile.S-a facut plata fara a avea factura .Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata? (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.