avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna ziua,

In data de 06.03.2015 am suferit un accident de munca din urma căruia m-am ales cu o fractura la nivelul genunchiului stâng. După 3 săptămâni in care am purtat o atela, medicul de la spitalul de stat a refuzat sa îmi dea concediu medical sau sa ma examineze. Acest lucru m-a făcut sa ma duc la o clinica privata, iar acest doctor mi-a făcut o tomografie computerizata si pe baza rezultatului mi-a recomandat sa încep urgent recuperarea.
Întrebarea pentru care va rog sa-mi dati un raspuns este: Daca fac recuperarea la clinica privata, statul îmi va deconta banii ?


Cu stima.
Cel mai recent răspuns: MPO , utilizator 16:46, 1 Aprilie 2015
Trebuie sa intrebati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, la Casa judeteana de asigurari de sanatate daca, clinica respectiva are incheiat contract de prestari servicii medicale cu CAS. Daca exista contract de prestari servicii medicale, puteti beneficia de recuperarea cheltuielilor, prin CJAS.
Care este motivul invocat (inscris in documentele medicale pe care le-ati primit - fisa de tratament/ recuperare, dosar medical, certificat medical pentru AM, etc.), de catre medicul specialist din spitalul de stat, care a refuzat (conform mentiunii dvs.) sa va dea concediu medical (presupun ca este vorba de CM in continuare) sau sa va mai examineze ?
Mulțumesc pentru răspuns.

In privința medicului nu am un raspuns concret din partea dansului, principalele motive au fost faptul ca am cerut externarea din spital si am facut analiza CT la un alt medic si la o alta clinica. Analiza CT am facut-o la clinica privata deoarece computerul tomograf din spitalul de stat nu functiona.
Medicul de la spitalul de stat mi-a spus...CITEZ: "Copilul cu doua moașe rămâne cu ombilicul netăiat."
După aceasta replica mi- a spus ca nu il intereseaza ce fac eu in continuare si apoi a plecat.
Solicitati in scris managerului spitalului, cu nr. de inregistrare/ data, raspuns scris referitor la modalitatea de continuare a tratamentului, in spitalul de stat sau in clinica particulara, in conditiile in care tomograful din spital nu functiona (dupa cum mentionati in al 2-lea mesaj) si ati fost nevoit sa apelati la clinica particulara.
Va mulțumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata spital public universitar - mod ciudat de abordare si diagnosticare bise88 bise88 Pe data de 30.10.2023 am cazut si m-am accidentat la genunchiul drept. Am ajuns la primiri urgente in cadrul spitalului Universitar, in aceeasi seara cu ... (vezi toată discuția)
Pacientul internat are acces la rezultatul analizelor medicale? Fanrel Fanrel SUNT INTERNAT IN SPITAL. MI SAU FACUT ANALITA DE SANGE.SUNT INDREPTATIT SA SOLICIT VIZUALIZAREA ACESTOE REZULTATE? REFERITOR LA REZULTATUL TOMOGRAFIEI ... (vezi toată discuția)
Spitalul refuza eliberarea de copie dupa analize ContSters115847 ContSters115847 Buna ziua. O cunostinta a avut copilul de un an si trei luni internat intr-un spital de stat din Bucuresti. printre alte analize s-a facut si un \" computer ... (vezi toată discuția)