avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu chitanta de mana

Buna ziua.In anul 2003 o cunostinta de a mea a cumparat de la o batrana jumatate din gradina acesteia.Neavand nici un act de proprietate pe terenul respectiv (si ea detinea tot o chitanta de mana) au incheiat doar o chitanta de mana prin care batrana respectiva se angaja sa faca si actul de proprietate cat mai curand pentru intocmirea actelor de vanzare-cumparare cat mai curand.Anii au trecut, batrana nu si-a respectat promisiunea, decedand in anul 2014.Din cei 2 copii ai ei, mai traieste doar baiatul, care nu recunoaste cedarea terenului respectiv, revendicandu-l.Are vreo sansa cunostinta mea sa-si pastreze terenul respectiv, in conditiile in care si-a ridicat acolo o casuta(fara forme legale) , a tras apa, si chiar a platit impozit la primarie pe terenul respectiv in ultimii 12 ani ?
Cel mai recent răspuns: ContSters344024 , utilizator 13:42, 5 Aprilie 2015
Ar putea, insa numai prin instanta...!
Multumesc frumos pentru raspuns!Va doresc o zi buna!!!
E la limita prescriptiei achizitive...
Incercati sa intrebati un avocat in care aveti incredere, nu unul care sa spuna "se rezolva, veniti cu banii de onorariu".
Daca si-a ridicat casuta cu forme legale si plateste impozit inseamna ca are act de proprietate pe respectiva bucata de teren. Faptul ca fiul batranei nu vre sa recunoasca acel act este fix problema lui. El trebuie sa-l actioneze in judecata pe prietenul dvs, si sa dovedeasca faptul ca actul ala de mana este fals ori ca semnatura batranei este falsa. Daca printr-o expertiza grafica se dovedeste ca actul de manaeste fals atunci prietenul dvs pierde totul.
horatiusasu a scris:

E la limita prescriptiei achizitive...
Incercati sa intrebati un avocat in care aveti incredere, nu unul care sa spuna "se rezolva, veniti cu banii de onorariu".


Deja se poate aplica uzucapiunea mica , cea de 10 ani

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 1voice 1voice Buna ziua! Cazul este urmatorul: Un imobil a fost cumparat cu chitanta de mana in '75 de catre o domn, acesta decedand ulterior. De atunci in casa ... (vezi toată discuția)