avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta dupa 57 ani de la decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta dupa 57 ani de la decesul bunicii si 21 ani de la decesul bunicului

Buna ziua! Bunicul meu a decedat in anul 1994 iar bunica mea in 1958. Copiii acestora, in numar de 4, nu au dezbatut succesiunea nici pana in anul 2015 dupa niciunul din parinti. Unul dintre copii este tatal meu care a locuit si locuieste in prezent in casa bunicilor, impreuna cu noi, familia lui. La notariat, nimeni nu s-a prezentat pentru a recunoaste mostenirea. Se poate intelege ca tatal meu a recunoscut mostenirea in mod tacit, locuind si ingrijind casa , platind taxele si ingrijindu-l pe bunicul, cat a fost in viata? Tatal meu vrea sa deschida succesiunea in anul 2015. Mai au dreptul si ceilalti copii la mostenire daca n-au recunoscut mostenirea si n-au mai dat nciun semn de viata, fiind stabiliti in alte localitati din tara?
Cam la cat s-ar ridica taxele notariale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cardase , utilizator 22:41, 1 Aprilie 2015
Acceptarea tacita se aplica tuturor moștenitorilor...faptul ca tatăl dvs. a locuit in casa, a plătit taxele si a întreținut casa nu-i da drepturi mai mari fata de ceilalti...poate eventual sa ceara despăgubiri pentru cheltuielile făcute !
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exclus de la mostenire nepot nepot Buna ziua.Cum pot rezolva situatia in urma careia am ramas fara locuinta?Cazul este urmatorul;Din anul 1994 am locuit in casa bunicului meu.L-am ingrijit pina ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Întrebare succesiune complicată: cum se poate împărți un imobil cu două succesiuni nedezbătute? Flory55 Flory55 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: bunicul meu a decedat in decembrie 2015, iar apoi in martie 2017 am pierdut-o pe mama mea, fiica acestuia. Familia ... (vezi toată discuția)