avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comunicare date din registrul national
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comunicare date din registrul national

Buna seara..
Vreau sa depun la MJ o cerere de comunicare date pentru o asociatie din jud. Giurgiu.
Unde pot achita taxele pentru 2 rubrici si in cat timp pot obtine extrasul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Luy20 , utilizator 10:49, 5 Aprilie 2015
Cererile se soluţionează în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării, cu excepţia cererii de eliberare a dovezii privind disponibilitatea denumirii unei asociaţii, fundaţii sau federaţii, care se soluţionează în termen de 3 zile de la data înregistrării.

Tarifele se achită în numerar sau prin virament în contul bugetului de stat nr. 20360150 "Alte venituri", astfel:
- de către persoanele fizice, la orice unitate a Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliu;
- de către persoanele juridice, la unitatea Trezoreriei Statului în a cărei rază teritorială îşi au sediul fiscal.

Tarife:
a) eliberarea unei copii certificate cu privire la una dintre mentiunile din Registrul national – 5 lei;
b) eliberarea unei copii certificate de pe unul dintre inscrisurile doveditoare – 9 lei;
c) eliberarea unei copii certificate de pe extrasul raportului de activitate ori al bilantului anual al asociatiilor, fundatiilor sau federatiilor recunoscute ca fiind de utilitate publica – 11 lei;
d) eliberarea dovezii privind disponibilitaea si rezervarea unei denumiri – 36 lei;
e) prelungirea rezervarii unei denumiri – 18 lei.

In cazul in care se solicita eliberarea de copii certificate cu privire la doua sau mai multe persoane juridice fara scop patrimonial, sub forma sistematizata dupa oricare dintre criteriile cuprinse in formularul de inscriere, se va plati tariful de 53 lei pentru fiecare criteriu in functie de care se solicita sistematizarea.
Multumesc pentru raspuns.

Asa este, am achitat la trezoreria de care apartine societatea care a depus cererea, 2 taxe a cate 5 lei pentru 2 mentiuni din cerere. Sunt curioasa daca mi se inapoiaza chitantele, din pacate nu am apucat sa fac copii xerox dupa original.

O duminica frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate adeverinta acordare denumire ong ginmarstar ginmarstar As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie cum fac sa prelungesc dovada de disponibilitate a denumirii data de MJ pentru un ong , deoarece nu am avut timpul ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate reprezentant legal fundatie lazardaniel2015 lazardaniel2015 fundatia, al carei presedinte sunt, a introdus o cerere de chemare in judecata a unei persoane fizice....instanta mi-a pus in vedere sa fac dovada calitatii de ... (vezi toată discuția)
Intrebare denumire asociatie roxy_dancer007 roxy_dancer007 buna ziua pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie platita o taxa de 5 lei in contul trezoreriei. acum,intrebarea mea este eu ma ... (vezi toată discuția)