avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si suspendare permis pentru trecerea pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si suspendare permis pentru trecerea pe culoarea rosii a semaforului

Buna seara,

Tocmai ce mi-a fost suspendat permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforlui in Bucuresti. Intamplarea face ca nu era rosu la semafor si, desi i-am spus asta agentului, nu am avut sorti de izbanda deoarece am trecut pe "rosu clar".

In fine, am asteptat 30 de minute in masina pentru a-mi fi intocmit procesul verbal (nu stiu de ce asa mult) si, intr-un final, am plecat acasa cu dovada in mana, dar nesemnand procesul verbal - nu am fost de acord cu asa ceva.

Ajuns acasa, am constatat ca motivul scris pe dovada este gresit, si anume:
am trecut pe culoarea rosie a semaforlui la intersectia Calea Victoriei cu Strada Mihai Voda. Problema este ca eu am intrat de pe Strada Lipscani pe Calea Victoriei, facand dreapta. Mai mult, la intersectia mentionata de agent nu este semafor.

Acum, intrebarea mea este: pot face ceva in legatura cu asta sau cel mai bine este sa platesc amenda de 390lei (sau 195lei daca imi vine procesul verbal prin posta in timp util)?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
the_dmc, utilizator
Cel mai recent răspuns: the_dmc , utilizator 12:25, 1 Aprilie 2015
poti sai dai in judecata.la judecatorie sant avocati destui.poti sa-ti bagi si tu dosarul singur sa nu te mai coste asa mult.asa am facut si eu acum vreo 4 ani si am castgat procesul cu ei.daca ii dai in judecata iti scoti certificat de grefa de acolo si cu el de duci la pol.si iti ei permisul inapo pana ce te judeti cu ei.termenul de judecata o sa-l ti dea peste vreo 8-9 luni dupa se bagi dosarul de judecata
Intrebarea era daca renteaza sa platesc un avocat sau daca sa ma duc sa depun eu dosar. Nu stiu de ce documente am nevoie si cred ca un avocat costa mai mult de 400 lei pentru asa ceva, nu ?

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
the_dmc, utilizator
Mai mult, la intersectia mentionata de agent nu este semafor.

Folositi-va de asta, faceti poza la intersectie.
Nu aveti nimic de pierdut daca incercati.
Taxa de timbru e de 20 de lei, incropiti o contestatie si o depuneti in termen de 15 zile la judecatorie.
Daca pv-ul e la dvs, ce asteptati sa va vina prin posta ?
Oricum, platiti jumatate din amenda pt ca daca pierdeti , nu veti mai avea aceasta posibilitate. Nu trebuie sa ziceti in instanta ca ati platit.
Multumesc de raspuns! PV-ul nu este la mine pentru ca nu l-am semnat de fata cu agentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Speta este in felul urmator: X circula cu autoturismul si la un semafor a tecut pe culoare galbena (dupa spusele acestuia, culorile de la ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie antonyc antonyc Buna seara , In data de 16.02.2017 am trecut pe culoarea rosu al semaforului de pe Bld Iuliu Maniu in dreptul strazii politehnicii ( imediat dupa benzinaria ... (vezi toată discuția)
proces cu politia rutiera pentru permisul de conducere ADRIAN BUDU ADRIAN BUDU in urma cu 4 luni intr-o intersectie din sect 3 mai exact splaiul cu calea victoriei -natiunile unite.Intersectie la ora de varf 17 in cursul ... (vezi toată discuția)