avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promisiune angajare anulata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promisiune angajare anulata

Buna ziua,

am avut o promisiune de angajare pe care ulterior, din cauza unor probleme financiare descoperite dupa transmiterea ofertei catre viitorul angajat, am anulat-o.

I-am transmis persoanei respective problema, oferindu-i o plata compensatorie. Acesta a refuzut suma propusa spunand ca doreste cel putin 3 salarii compensatorii.
Si ca ne vedem in instanta.

Ce pot face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:20, 24 Iunie 2009
Civil pentru ca:
In mod evident, pana la momentul semnarii contractului individual de munca, nu exista raport juridic de dreptul muncii.
Raportul de dr. muncii se stabileste intre un angajat si un angajator, prin cim.
Relatia pre-contractuala dintre parti este o relatie civila, intre doi subiecti de drept civil (avand capacitate contractuala civila, vointa de acontracta etc.), care au purtat negocieri pentru incheierea unui contract de munca.
Dr. civil este dr. comun pentru dr. muncii, si cu atat mai mult faza pre-contractuala este intemeiata pe civil.

Oferta nu a fost intemeiata pe legea civila in sens strict, adica nu este o oferta de a incheia un contract civil (de prestari servicii, de ex.),, ci s-a intemeiat pe dr. civil in sens larg.
Consider ca negocierile din speta nu pot avea alt temei juridic decat civil (nu administrativ, nici comercial, nici penal, nici altele), si nici lipsite de temei juridic nu pot fi.



... sper ca am raspuns intrebarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere oferta de angajare smeagull smeagull Buna ziua si Un an nou fericit! Angajatorul doreste sa retraga o ofera de angajare pentru care inca nu a fost incheiat cim. Credeti ca aceasta retragere ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare Eleonora1982 Eleonora1982 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns avizat la speta de mai jos: In cadrul unui proces de recrutare, persoana a primit si semnat ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a fi angajat dupa ce l-a interviu s-a promis angajarea mircea.stoica mircea.stoica O persona participa la un interviu de angajare in urma caruia este admis urmand sa fie angajat la respectiva firma. Persoana fiind angajata in acea perioada, ... (vezi toată discuția)