avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea intrebare:Sunt incadrat la o societate comerciala din luna Mai 2008,in luna octombrie 2008 am suferit un infarct miocardic si sunt de la acea data pana in present in concediu medical,intrebarea mea este:AM DREPTUL LEGAL LA CONCEDIUL DE ODIHNA PE ANUL 2008 SAU NU AM DAR PE 2009?Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:21, 23 Iunie 2009
Concediile de odihna se acorda in raport de perioada lucrata , concediile medicale nefiind luate in calcul ca perioada lucrata.
Concediul de odihna, dupa cum prevede Legea 53/2003 Codul Muncii, se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata. In cazul dvs aveti dreptul doar pentru perioada mai-octombrie 2008. Pana in acest moment pe anul 2009 nu aveti dreptul la nici o zi de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pc_cane pc_cane anul acesta am avut 143 zile de concediu medical; la o luna de la revenirea la serviciu am primit disponibilizarea; avand in vedere ca nu am efectuat nici o zi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a efectua concediul de odihna integral? nicole71 nicole71 In situatia in care un salariat a fost in concediu medical in ultimele 8 luni ale anului precedent, are dreptul de a efectua integral concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)