avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... program Imm- infiintarea de microintreprinderi in ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

program Imm- infiintarea de microintreprinderi in mediul rural

Buna ziua,
Referitor la programul pentru imm-infiintarea de întreprinderi in mediul rural - înainte de a primi finanțarea este necesar sa se efectueze achizițiile si sa demareze afacerea? Sau mai întâi primesc banii si apoi achiziționez echipamentele necesare? In ghidul solicitantului nu este explicat prea bine acest lucru..
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 06:30, 2 Aprilie 2015
Nu este explicit la care program faceti referire.
In toate programele care ofera finantare nerambursabila singura cheltuiela eligibila inainte de semnarea contractului este cea privind consultanta.
Dvs trebuie sa depuneti mai intai proiectul prin care cereti finantare pentru anumite investitii, planul se aproba, se face contract de finantare si apoi se pot face achizitiile.
Ma refer la programul pentru in ființare de micro întreprinderi in mediul rural- finanțarea este de 90%- întrebarea mea este daca trebuie sa am toți banii când se aproba planul de afaceri sau pot face achizițiile când primesc banii?
Dupa ce se face achizitia, dvs depuneti decontul la OTIMMC. In momentul depunerii decontului dvs trebuie sa aveti in cont partea ce va revine dvs, 10% si daca este cazul , valoarea TVA. Cheltuiala va este aprobata si primiti diferenta de bani in contul dvs de unde , mai apoi, faceti plata la furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare service auto marr marr Buna ziua. Pentru a infiinta o spalatorie/service auto cu fonduri EU, in ce program m-as incadra? Mentionez ca nu am avut nicio firma deschisa pana acum si ... (vezi toată discuția)
Plata minimis imm 2014 - pentru cunoscatorii situatiei georgica107 georgica107 La ultima sesiune de depunere de proiecte prin Schema de minimis (HG 274/2014), care a avut loc in inanuarie 2014, cererea de plata trebuia depusa pana la data ... (vezi toată discuția)
Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)