avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie licenta soft din Irlanda
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie licenta soft din Irlanda

Am cumparat o licenta de la un mare furnizor de soft cu birou in Irlanda. Fiind mai incepator, am declarat CUI-ul firmei mele (platitoare de TVA). Dupa ce am platit cu card-ul si mi-a venit factura pe mail, contabila mi-a spus nu am TVA pe factura si ca am gresit grav pt ca firma mea nu este inregistrata in VIES (registru intracomunitar de TVA) si ca nu trebuia sa fiu taxat fara TVA. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:36, 2 Aprilie 2015
nu aveati dreptul sa derulati operatiuni intracomunitare inainte de inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari.
amenda este de la 1.000 la 5.000 lei.

alta implicatie fiscala nu exista pentru ca firma e platitoare de tva si poate aplica taxare inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Depasire termen de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari ga-ga ga-ga buna! stiti cumva -daca s-a depasit termenul de inregistrare in acest registru, dar intre timp s-au emis facturi pentru beneficiari, care este statutul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Am o societate neplatitoare de tva, maine depun actele pentru a deveni platitoare de tva. Societatea achizitioneaza pe 01 august primul transport ... (vezi toată discuția)